Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

Lijst Groningse internationals wordt steeds langer

Volgende week staat weer in het teken van internationale wedstrijden. Veel landen spelen ofwel vriendschappelijke ofwel kwalificatieduels. Ondanks de matige prestaties van FC Groningen in de eredivisie wordt de lijst (voorlopig) geselecteerde internationals alleen maar langer. Wij geven een overzicht van de spelers en de te spelen wedstrijden.

 

 

 

We beginnen met de al definitief geselecteerde spelers. Zo kon Thomas Enevoldsen de Deense bondscoach Morton Olsen kennelijk overtuigen bij zijn interlanddebuut van begin oktober, hij is namelijk wederom geselecteerd en maakt kans op speelminuten in de vriendschappelijke wedstrijden die Denemarken in eigen land speelt tegen Zuid-Korea en de Verenigde Staten (14 en 18 november). Morten Nordstrand zat wel bij de voorlopige selectie, maar viel helaas af.

 

Oluwafemi Ajilore is inmiddels basiskracht in het nationale elftal van Nigeria. Nigeria kan zich bij winst op 14 november in en tegen Kenya nog voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika plaatsen, is hierbij alleen wel afhankelijk van het resultaat dat Tunesië boekt (moet verliezen van Mozambique).

 

Ook Tim Matavz wordt steevast uitgenodigd voor de wedstrijden van Jong Slovenië. Op 13 en 17 november speelt Slovenië EK kwalificatiewedstrijden tegen Jong Malta en Jong Frankrijk.

 

Heugelijk nieuws voor Sepp de Roover, die al zo lang snakt naar een uitnodiging voor de Rode Duivels: Sepp zit bij de voorlopige selectie van de Belgische bondscoach Dick Advocaat voor een tweetal oefenwedstrijden. Eerst speelt België op 14 november tegen het Hongarije van trainer Erwin Koeman, drie dagen later is de nationale ploeg van Qatar (in Frankrijk) de tegenstander. In de loop van deze week wordt de definitieve selectie bekend.

 

UPDATE donderdag 5 november 2009: prachtig nieuws voor Sepp: voor het eerst in zijn leven behoort hij tot de definitieve Belgische selectie! Dick Advocaat heeft hem hiervoor vandaag geselecteerd. Een grote wens gaat hiermee voor de Belg in vervulling. Proficiat, Sepp!

 

Al even blij verrast zal Fredrik Stenman geweest zijn, toen hij hoorde dat hij - samen met vaste keus Granqvist - bij de voorlopige selectie van het Zweedse elftal zit. Zweden speelt op 18 november en oefeninterland in en tegen Italië. De definitieve selectie wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

UPDATE dinsdag 10 november 2009: Stenman is helaas afgevallen voor de definitieve selectie.

 

Verder zit Darryl Lachman bij de voorlopige selectie van de Beloften, Leonard Nienhuis in de voorlopige selectie van Jong Oranje en staan Leandro Bacuna en Steffen Bakker op de stand-by lijst van Oranje -19.

 

UPDATE dinsdag 10 november 2009: Darryl Lachman is opgenomen in de selectie van het Nederlands Beloftenteam, dat op vrijdag 13 november a.s. oefent  tegen Bayern München; Leandro Bacuna is alsnog toegevoegd aan de selectie van Oranje onder 19 dat een EK-kwalificatietoernooi speelt op Malta. Donderdag 12 november a.s. begint het toernooi met een wedstrijd tegen het gastland. Daarnaast treft Nederland ook Cyprus en Tsjechië. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de volgende ronde.


Gibril Sankoh heeft wederom afgezegd voor een duel van Sierra Leone (vriendschappelijke wedstrijd tegen Willem II) en hoeft vermoedelijk niet voor nieuwe uitnodigingen te vrezen.

 

Wij wensen al onze internationals heel veel succes!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.