Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

523 gasten online

Tadic zegt uitnodiging voor Servisch nationale elftal af wegens spierblessure

Een grote wens ging onlangs voor Dusan Tadic in vervulling. De Serviër, die al jaren met lede ogen moet aanzien dat andere Servische buitenspelers wel, maar hijzelf nooit werd geselecteerd voor het Servische nationale elftal, trof eindelijk een uitnodiging op zijn deurmat aan. Hij was geselecteerd voor de trip van Servië door Midden-Amerika, waarin de ploeg oefeninterlands speelt tegen Mexico en Honduras (op 11 en 14 november a.s.). Tadic heeft de uitnodiging echter tot zijn spijt moeten afzeggen, zo valt in het Servische Novosti.rs, dat het bericht heeft overgenomen van de site van de Servische voetbalbond, te lezen.

 

Als we het bericht goed interpreteren heeft hij al geruime tijd een soort overstrekking van zijn spieren. Hij houdt de komende dagen rust en zal donderdag een echografie van z'n spieren laten uitvoeren. Hij hoopt volgende week weer op het veld te kunnen staan.

 

Aanvulling: "Tadic wordt in verband gebracht met Leverkusen, Stuttgart en Lille"

Het Servische Mozzart Sport heeft vandaag een uitgebreid vraaggesprek met Dusan Tadic. De journalist van het artikel stelt dat de dag dat Dusan Tadic FC Groningen verlaat steeds dichterbij komt, en zegt dat Duitse en Franse clubs Dusan Tadic willen aantrekken. Tadic lacht als hij dit hoort, zegt dat hij dat niet wist en dat hij zich hier ook niet mee bezighoudt en sluit af met de woorden dat hij zich goed voelt in Groningen. (Sinds het vertrek van ene Rasmus Lindgren prikken wij door dit soort uitspraken heen. Lindgren verklaarde met een uitgestreken gezicht dat hij zich erg goed voelde in Groningen en dat blij was de drukke randstad verlaten te hebben, maar hij was er vervolgens als de kippen bij om de FC de rug toe te keren toen ajax hem belde. Er is wat ons betreft een sterk verband tussen 'goed voelen' en 'wie rammelt het hardst met de geldbuidel'. Bij Dusan Tadic gaat dit echter niet per definitie op. Hij koos medio 2010 nl. bewust voor de FC, maar had ook naar grotere clubs gekund die hem meer salaris zouden hebben verstrekt.) Tadic prijst de supporters van FC Groningen, die zijn naam vaak scanderen, en hij is blij met Pieter Huistra, van wie hij veel leert. Hij zegt dat er veel talenten in de Eredivisie spelen en dat het logisch is dat er constant interesse van rijkere clubs is. Hij weet dat er een 'indicatie van interesse' is, maar hij houdt zich niet met een vertrek uit Groningen bezig. Om welke Duitse en Franse clubs het gaat doet de journalist niet uit de doeken, maar wij zullen ons hier eens in verdiepen.

 

In april 2010, dus vlak vóór de overgang van Dusan Tadic naar FC Groningen, heeft Bayer Leverkusen met Dusans vorige club, FK Vojvodina uit Novi Sad, onderhandeld over een overgang van de Serviër naar de Bundesligaclub. Deze onderhandelingen liepen op niks uit (bron: Sportske.net).

 

Inmiddels weten we dat Dusan Tadic in verband wordt gebracht met Bayer Leverkusen, VfB Stuttgart en Lille OSC. De komende maanden zullen uitwijzen hoe serieus de interesse van deze clubs is.

 

Dusan Tadic viel tegen RKC Waalwijk dan wel niet geblesseerd uit, maar hij was bepaald niet in goede doen. Mogelijk heeft het voor zijn doen ondermaatse, slappe optreden van zaterdagavond te maken met genoemde blessure.

 

In ons artikel van 5 juli 2011, geschreven tijdens de toen net aangebroken transfer window, gingen we in op Dusans concurrenten in het Servische nationale elftal. We noemden toen Miloš Krasić, aanvallende middenvelder van Juventus, en Zoran Tošić, buitenspeler van CSKA Moskou, die op dat moment in de pikorde vóór Tadic lagen.

 

Kennelijk heeft Dusan volgens de Servische bondscoach, Vladimir Petrović, nu vorderingen gemaakt die tot een nominatie voor twee interlands heeft geleid. Wij kunnen Dusans teleurstelling dan ook goed begrijpen. Maar hij zegt vastberaden dat het zijn droom blijft om de kleuren van zijn land een keer te mogen verdedigen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.