Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

115 gasten online

Debuteert Virgil van Dijk maandag voor Jong Oranje?

Voor Virgil van Dijk zijn spannende dagen aangebroken. Zijn contract met FC Groningen is opengebroken en verlengd tot medio 2015, de samenwerking met zijn zaakwaarnemer, de CiC-groep, is eveneens met twee jaar verlengd, en de zich razendsnel ontwikkelende centrale verdediger kan zich nu helemaal focussen op een volgende stap. Samen met Leandro Bacuna, Lorenzo Burnet en Maikel Kieftenbeld is hij geselecteerd voor het kwalificatieduel dat Jong Oranje a.s. maandag in Nijmegen tegen Jong Schotland speelt.

 

Virgil is blij met zijn nominatie, maar juicht, ambitieus als hij is, niet te vroeg: "Een fantastische beloning en ongelooflijke eer. Maar ik ben pas echt tevreden als ik ook speelminuten mag maken."

 

 

Als de voortekenen ons niet bedriegen, maken zowel Virgil van Dijk als ook Lorenzo Burnet vanavond hun debuut voor Jong Oranje. Beiden starten vermoedelijk in de basis. Net als Virgil blijft ook Lorenzo de nuchterheid zelve. In Ons Oranje kunnen we lezen dat hij niet heel verrast, maar wel heel blij is met zijn nominatie, en dat hij nog niet veel verder kijkt: "Als je bij je club speelt, en ook goed, dan komt die kans vanzelf wel. Ik zal hard moeten blijven werken en dan komt die kans bij Oranje misschien wel een keer. Maar voorlopig geniet ik van Jong Oranje. Eerst Schotland en daarna tegen VVV-Venlo met FC Groningen. Verder dan dat kijk ik absoluut niet." Hij weet nl. hoe het werkt in de voetballerij: "Stel dat ik een paar keer minder goed speel, dan zijn ze je ook zo weer vergeten."

 

Over zijn voorganger bij de FC, Fredrik Stenman: "Ik had de niet zo makkelijke taak de opvolger van Fredrik Stenman te zijn, die naar Club Brugge ging. Hij was een held in Groningen. Stenman is fysiek sterk en een echte loper. Ik kom ook graag mee op, maar op een heel andere manier. Ik ben wat meer van het meevoetballen, denk ik. Ik wil die bal wel hebben, ook als ik mee op ben gekomen." Laten we hopen dat Lorenzo inderdaad in de basis start vanavond. De kleine verdediger zier ernaar uit : "Dat zou fantastisch zijn. Zoals ik het überhaupt prachtig vind om er bij te zijn. Dit is toch net weer even anders als bij Onder 17 en Onder 19. Deze jongens spelen allemaal op het hoogste niveau of zelfs al in het buitenland."

 

De stormachtige ontwikkeling van Lorenzo Burnet gaat overigens ten koste van die van Emil Johansson. Emil verdient het niet om slechts bankzitter te zijn die alleen in noodgevallen in het eerste elftal aan speelminuten komt. We hopen dat er op korte termijn een oplossing voor dit probleem komt. Het contract van de Zweed loopt tot medio 2013, waarbij de FC een eenzijdige optie voor nog eens twee jaar heeft bedongen. Wat ons betreft wordt Johansson zo snel mogelijk omgeschoold tot rechtsback. Beide backposities zijn in onze ogen dan optimaal bezet.

 

De pers staat deze dagen vol met artikelen over Virgil van Dijk, die voor het Groningse publiek al veel langer een fenomeen is, maar om wie ook de landelijke media na zijn glanzende optreden tegen Feyenoord niet meer heen kunnen.

 

In de papieren editie van Voetbal International viel deze week een uitgebreid interview met Virgil te lezen. Hij geeft daarin aan bepaald niet naast zijn schoenen te lopen en ook nu hij in de spotlights staat niet te zullen gaan zweven: "Al zou ik het willen, dan trekken mijn moeder en opa me vanzelf wel weer naar de grond."

 

Bij FC Groningen is Kees Kwakman momenteel geblesseerd, maar Virgil, die Jonas Ivens eerder dit seizoen uit de basis heeft verdreven, is niet bang voor de terugkeer van Kwakman: "Dan blijf ik in de basis. Daar ga ik in elk geval wel vanuit." Als grootspraak moeten we deze zelfverzekerde uitspraak niet zien. Hij weet nl. dat hij er nog niet is: "Natuurlijk moet ik me blijven bewijzen, maar zoals het nu gaat mag ik tevreden zijn."

 

Jaap Stam, bepaald niet de meest onervaren verdediger die Nederland heeft gekend, spreekt in Voetbal International zijn onvrede uit over de naturalisatie tot Nederlander van Douglas van FC Twente. Volgens hem zijn er betere alternatieven: "Als het aan mij ligt wordt-ie niet bij Oranje gehaald. Het is een gevoelskwestie. Misschien ben ik oubollig in dat soort zaken, maar Douglas is in mijn ogen geen echte Nederlander. Komt bij dat-ie voetballend gezien niet veel voor heeft op Joris Mathijsen en John Heitinga. Daarnaast hebben we in Nederland genoeg jongens met potentie. Zo ben ik bijvoorbeeld erg enthousiast over Virgil van Dijk van FC Groningen."

 

Tenslotte is ook zijn management, de CiC-groep, erg enthousiast over Virgil van Dijk. Uiteraard is dit ook ingegeven door financieel eigenbelang, maar de CiC-groep roemt ook de kwaliteiten van de voetballer. Henk-Maarten Chin van de CiC-groep: "Virgil heeft zich uitstekend ontwikkeld de laatste jaren. Hij is enorm gefocused en weet zo langzamerhand wel een beetje wat er te koop is in voetballand. Ik vind het heel mooi om met hem te werken en hem te helpen op zijn weg naar boven. Daarbij vind ik zijn moeder een prachtmens. Zij speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van Virgil en zorgt er voor dat hij met beide benen op de grond blijft."

 

FC Groningen mag trots zijn dat het het talent van Virgil vroegtijdig heeft erkend, daar waar zijn vorige werkgever, Willem II, volgens Van Dijk te laks was om kenbaar te maken dat het met hem door zou willen. De FC kon met hem wel eens goud in handen hebben. Wij hopen dat Cor Pot, de bondscoach van Jong Oranje, komende maandag speelminuten gunt aan Virgil van Dijk! Of hij Leandro Bacuna dan weer vaderlijk de lucht in tilt?

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.