Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

133 gasten online

Dusan Tadic kan bijtekenen tot medio 2016 of 2017

Het contract van Dusan Tadic met FC Groningen loopt aan het einde van volgend seizoen af. FC Groningen heeft bij de komst van de Serviër naar de FC een optie bedongen op nog twee contractsjaren en kan Tadic dus tot medio 2015 aan de FC verbinden. Als het aan de clubleiding van FC Groningen ligt, dan wordt het contract echter opengebroken, opgewaardeerd en met één of twee seizoenen verlengd tot medio 2016 of 2017.

 

Dit schrijft het Dagblad van het Noorden vanmorgen. Hans Nijland en Henk Veldmate waren het afgelopen weekeinde in Servië en hebben niet alleen drie wedstrijden bekeken, maar ook met Zoran Pavlovič, de zaakwaarnemer van Dusan Tadic, gesproken. Pavlovič laat weten dat het 'kamp Tadic' openstaat voor verlenging van het contract; Tadic zelf zegt het heel goed naar zijn zin te hebben bij FC Groningen. Hij wil best bijtekeken en geeft aan hierover ook al met Hans Nijland gesproken te hebben. Hij laat het verder over aan zijn zaakwaarnemer.

 

Hans Nijland: "Het zou overdreven zijn te stellen dat wij van Dusan het nieuwe boegbeeld van FC Groningen willen maken, maar hij is heel belangrijk voor ons. Wij willen hiermee ook de ambities die wij hebben benadrukken."

 

Volgens Nijland is er op dit moment geen sprake van concrete belangstelling voor Tadic, maar hij wordt wel gevolgd, met name door clubs uit de Bundesliga", aldus de algemeen directeur van FC Groningen.

 

Onlangs gaf Co Adriaanse aan zeer gecharmeerd te zijn van Dusan Tadic. Hans Nijland hierover: "Maar dat is niet de reden dat wij met Dusan willen verlengen. Je weet dat er in elke transferperiode reuring ontstaat rond een speler met zijn kwaliteiten."

 

Nijland en Veldmate hebben afgelopen weekeinde de volgende drie wedstrijden bekeken waarin potentiële nieuwe aanwinsten van FC Groningen aan het werk zijn geweest:

 

Rode Ster Belgrado - FK Partizan (0-2)

BSK Borča - Vojvodina (0-4)

FK Radnički 1923 Kragujevac - Jagodina (0-0)

 

Nijland geeft aan dat de moeder aller derby's, die tussen Rode Ster en Partizan, een happening was. "Ongelooflijk. Ik heb in 51 jaar niet zoveel vuurwerk tegelijk afgestoken zien worden. De spelers van Partizan konden in de rust de kleedkamer niet bereiken en zijn op het veld gebleven."

 

Nijland ontkent dat hij en Veldmate op de tribune zaten voor Cristian Borja en Lee Addy van Rode Ster: "Daar is geen sprake van. Het doel van onze trip naar Belgrado was praten met de zaakwaarnemer van Dusan Tadic. En wij hebben dat gekoppeld aan het bezoeken van een aantal wedstrijden."

 

Het zou ons echter verbaasd hebben als Nijland wel open en bloot over de interesse in welke speler dan ook zou hebben verteld...

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.