Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

132 gasten online

Hans Nijland: "Niemand gaat in januari weg, dus ook Dusan Tadic niet"

We weten allemaal hoe het werkt in de voetballerij. Geen club wil zijn beste spelers verkopen, maar als er een schip met geld langsvaart, dan zijn er maar weinig clubbazen die de financiële verleiding kunnen weerstaan. Wij zijn de maand januari 2008 bepaald nog niet vergeten (Lindgren, $ilva, Nevland). Hans Nijland geeft vandaag in De Telegraaf aan wat de insteek is van de komende transfer window: "Wij gaan in januari de ploeg bij elkaar houden, dus ook Tadic blijft gewoon. FC Groningen staat er financieel uitstekend voor en er is geen enkele urgentie om Tadic in januari te verkopen. Dat gaat dus ook niet gebeuren."

 

Nijland voegt eraan toe wat het doel van zijn bezoek van afgelopen weekeinde aan Belgrado is geweest: "Tadics contract loopt nog door tot medio 2015 en wij zijn afgelopen weekeinde in Belgrado geweest om met zijn zaakwaarnemer te praten over het openbreken en verlengen van zijn contract tot medio 2017."

 

Verlenging van Tadics contract met één of twee jaar hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de Serviër daadwerkelijk tot medio 2016 of medio 2017 in Groningen blijft. Sterker nog, die zou erg onwaarschijnlijk zijn en voor de FC is het te hopen dat Tadic niet gratis de deur uitloopt. Het openbreken van contracten leidt ertoe dat de speler in kwestie een opgewaardeerd contract krijgt, en de club kan in het algemeen iets meer voor de speler vragen, gesteld dat in het opgewaardeerde contract geen gelimiteerde afkoopclausule wordt opgenomen. In het geval van Dusan Tadic gaan wij ervan uit dat er inderdaad niet een daadwerkelijke clausule in het contract rolt, maar dat Dusan een bepaald percentage van de transfersom in het vooruitzicht gesteld krijgt. Zeg maar de Tim Matavz-constructie. Ook zijn contract werd ooit opengebroken, waarna de Sloveen naar PSV vertrok. Van het percentage van de transfersom zag hij vervolgens af; dit heeft de deal mede mogelijk gemaakt.

 

We wachten de komende transfer window van januari 2012, die nu al begonnen lijkt te zijn, met spanning af!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.