Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

151 gasten online

Contract met Pieter Huistra met één jaar verlengd

Hans Nijland heeft in z'n wekelijkse nieuwsbrief bekend gemaakt dat het aan het einde van dit seizoen aflopende contract met Pieter Huistra met één seizoen is verlengd. Nijland: "Omdat wij verder kijken dan een enkel resultaat zijn we al een tijdje in gesprek geweest met onze hoofdtrainer Pieter Huistra over zijn na dit seizoen aflopende contract. Wij zijn als club zeer tevreden over de wijze waarop Huistra leiding geeft aan zijn staf en de selectie en hoe zeer hij betrokken is bij het wel en wee binnen FC Groningen. Huistra heeft in anderhalf jaar tijd laten zien dat hij uitstekend past bij de club en wij zijn dan ook een contractverlenging van een jaar overeen gekomen. Wij zijn hierover zeer te spreken. Het geeft weer rust en duidelijkheid naar de toekomst toe." De algemeen directeur van FC Groningen geeft aan dat de club binnenkort ook met andere trainers met een aflopend contract om tafel schikt over een mogelijke verlenging van de overeenkomst. Hij noemt de namen van de assistent-trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien. Wij verkeerden overigens in de veronderstelling dat het contract van Dick Lukkien na dit seizoen nog een seizoen doorloopt.

 

Wij zijn blij met de verlenging van het contract van Pieter Huistra. Op 26 september jl. berichtten wij in dit artikel al over de wens van FC Groningen om met Huistra door te gaan, en schreven daarover het volgende:

 

'Wij zijn blij met dit signaal van de leiding van FC Groningen, dat ons niet verrast. Het is een bevestiging van het beeld dat er rust rond de club heerst, ook als een mindere start van de competitie niet geheel in lijn is met de vooraf gestelde, ambitieuze doelen. Pieter Huistra en zijn beide assistenten, Erwin van de Looi en Dick Lukkien (wiens contract nog een seizoen doorloopt), wordt de tijd gegund om het proces waaraan zij vorig jaar zijn begonnen te continueren. Het beleid van het management van FC Groningen staat in schril contrast met menig andere club waar de waan van de dag regeert en waar trainers versleten worden alsof het WC-papier betreft.'

 

Het zou raar zijn als we twee maanden later, een periode waarin we thuis van ajax en Feyenoord hebben gewonnen en tegen FC Twente gelijk hebben gespeeld, anders zouden denken over deze materie, en dat doen we dan ook niet. Dat de verlenging van het contract met de trainer volgt op een desastreuze nederlaag pleit voor de stabiliteit binnen de club. Hoe vaak worden trainers na een slechte vertoning niet zonder pardon de laan uitgestuurd waarna de prestaties onder de opvolger in een negatieve spiraal geraken?

 

Duidelijk is in onze ogen dat de zeer jonge selectie van FC Groningen momenteel een echte leider mist, iemand die de boel op scherp kan zetten als het niet loopt. De enige die dit in zich heeft is Kees Kwakman en uitgerekend hij is geblesseerd, zoals de FC momenteel met diverse andere blessures te maken heeft. Dat dit leidt tot grillige prestaties verbaast ons niet. Wel moet er uit de wedstrijd van afgelopen zaterdag lering worden getrokken op het gebied van wedstrijdinstelling, maar ook spelers en trainers zullen hiervan doordrongen zijn. We hopen het resultaat komende zaterdag in de Groene Hel te zien!

 

Gerelateerde artikelen:

 

26-09-2011: "FC Groningen wil contract van Pieter Huistra verlengen; ook Huistra blijft graag"

09-05-2011: RTV Noord: "Spelers BV Veendam zien in Dick Lukkien ideale opvolger van Joop Gall"

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.