Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

153 gasten online

FC Groningen wil op gebied van scouting samenwerken met Udinese

RTV Noord meldt vandaag dat FC Groningen met het Italiaanse Udinese Calcio wil gaan samenwerken op het gebied van scouting. Grads Fühler, scout van FC Groningen, wil zich vestigen in Zuid-Amerika om zich van daaruit te kunnen concentreren op het vinden van nieuwe pareltjes voor beide clubs. De aan scouting verbonden kosten kunnen op deze manier worden verdeeld en volgens Hans Nijland zoeken FC Groningen en Udinese geen spelers in dezelfde prijsklasse, "dus het bijt elkaar niet", aldus Nijland. FC Groningen hoopt de plannen in de winterstop verder te kunnen uitwerken, zo schrijft RTV Noord.

 

Ook Bert van Marwijk begeeft zich op scoutingspad: hij is komende zaterdag aandachtig toeschouwer in de Euroborg, zo schrijft RTV Noord! Wie recentelijk de tegen Duitsland weggespeelde defensie van het Nederlands elftal zag, die mag aannemen dat de bondscoach van Oranje met name de verrichtingen van Jong Oranje-speler Virgil van Dijk nauwlettend zal volgen, en wie weet staat ook Lorenzo Burnet op zijn lijstje.

 

Na bestudering van het Nederlandse gedeelte van de spelerslijst van N.E.C concluderen wij dat Van Marwijk zaterdag voor de thuisploeg komt.

 

Udinese staat momenteel op een keurige derde plaats in de Serie A, met na 12 wedstrijden de opvallende, echt Italiaans overkomende doelcijfers van 15 vóór en 6 tegen. Vorig seizoen eindigde de club als vierde (goed voor voorronde Champions League) en had toen nog smaakmaker Alexis Sanchez in de gelederen. Sanchez verdween in de zomerstop echter, samen met Cristian Zapata en Gokhan Inler. In de voorronde van de Champions League werd Udinese aan het begin van dit seizoen uitgeschakeld door Arsenal (0-1 en 1-2), waarna de Italianen in de groepsfase van de Europa League mochten deelnemen. Hierin ziet het zich geconfronteerd met Stade Rennes, Celtic en Atletico Madrid.

 

Als ene Mounir El Hamdaoui zich niet zo bespottelijk zou hebben opgesteld, dan zou hij de nadagen van zijn carrière niet op het zieltogende sportcomplex De Toekomst hoeven te slijten maar dan zou hij zijn kunsten tegen clubs als Celtic en Atletico Madrid hebben mogen vertonen. De overschatte en arrogante geldwolf, die bij het momenteel af en toe in het nieuws zijnde ajax voor bruto 1,8 miljoen euro op de loonlijst staat, verlangde tijdens de onderhandelingen met Udinese echter het astronomische salaris van 1,5 miljoen euro netto, excl. bonussen, alsmede één miljoen euro voor zijn al even van het pad af zijnde zaakwaarnemer Sigi Lens. Toen clubpresident Giampolo Pozzo tot zijn ontzetting vernam dat de in heel Nederland uitgekotste El Hamdaoui zelfs stukken meer dan vedette en topscorer Antonio Di Natale (die nog geen miljoen euro 's jaars opstrijkt) wilde vangen werden de gesprekken acuut beëindigd.

 

Wij zijn benieuwd wat deze plannen betekenen voor de scouting van FC Groningen. Ook Udinese smijt, net als FC Groningen, niet met salarissen, en wie de lege Italiaanse stadions ziet, die moet vrezen dat de recessie in het Italiaanse voetbal voorlopig nog niet voorbij is. Het is dus maar de vraag of FC Groningen en Udinese inderdaad niet in dezelfde vijver zullen gaan vissen. Ook is niet duidelijk wat de verhuizing van Fühler naar Zuid-Amerika betekent voor de scouting van FC Groningen in landen als Servië. Grads Fühler hield zich hier intensief mee bezig.

 

De gecombineerde scouting zal FC Groningen in Zuid-Amerika echter ongetwijfeld verder op de kaart zetten en mogelijk biedt de samenwerking nieuwe kansen voor FC Groningen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.