Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

163 gasten online

FC Groningen speelt oefenwedstrijd tegen SC Cambuur

FC Groningen speelt op vrijdagavond 6 januari a.s. een interessante oefenwedstrijd en wel in Leeuwarden tegen SC Cambuur. De wedstrijd begint om 19:30 uur, aldus de clubsite van Cambuur. Voor Friese supporters is de hele Oost-tribune niet toegankelijk. Deze zal ongetwijfeld voor FC Groningen-fans gereserveerd zijn.

 

De Leeuwarder Courant meldde onlangs dat het Cambuur-stadion in verval is ("Het is een kwestie van pappen en nathouden in een voetbalaccommodatie, die niet meer de toets van het hedendaagse kan doorstaan"). Directeur Gerard van den Belt denkt zelfs dat de houdbaarheidsperiode van het stadion over vijf jaar verstreken is. "Er kan nog eens een nieuw dakje op en we kunnen hier en daar een toiletje vervangen, maar daarmee houdt het wel op." Wij zijn blij dat het einde van het kennelijk gammele stadion niet wordt afgewacht en dat er nu al een oefenwedstrijd is ingepland.

 

 

Cambuur en FC Groningen speelden in competitieverband in Leeuwarden tien maal tegen elkaar. Het laatste duel werd gespeeld op 27 mei 1998. Het betrof een nacompetitiewedstrijd die door de Friezen met 3-1 werd gewonnen. De laatste Groningse zege dateert van 2 september 1995. In een knotsgek bekerduel werd een 3-4 eindstand bij elkaar gevoetbald. Trefzeker bij de Groningers waren Edwin de Kruijff, Erwin Koeman (2x) en Bob Mulder. De opstelling van die dag was de volgende (bron: FCG Stats):

 

Bas Roorda, Roël Liefden, Jakob Gregersen (46' Warry van Wattum), Erwin Koeman, Joop Gall, Maarten de Jong, Dean Gorré, Marcel Boudesteyn, Edwin de Kruijff, Mariano Bombarda, Romano Sion (76' Bob Mulder)

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.