Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

101 gasten online

Blessure Thomas Enevoldsen valt tegen

Het is maar zeer de vraag of Thomas Enevoldsen meteen na de winterstop weer inzetbaar is. Het Dagblad van het Noorden schrijft vanmorgen dat de Deen een hardnekkig heup-/hamstringprobleem heeft. Thomas speelde zijn laatste competitiewedstrijd op 2 oktober 2011, toen hij in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen ajax als invaller werd ingebracht. Zijn laatste doelpunt scoorde hij op 26 september jl. toen hij de uitblinker was bij Jong FC Groningen, in een wedstrijd waarin opnieuw (Jong) ajax aan de zegekar werd gebonden.

 

Het contract van Enevoldsen, die vanaf medio 2009 voor FC Groningen speelt, loopt aan het einde van dit seizoen af. De FC heeft een eenzijdige optie om de verbintenis met twee seizoenen te verlengen. Hij speelde tot nu toe 79 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden. Hij scoorde hierin 14 maal.

 

Wij denken niet dat FC Groningen de optie zomaar licht. Enevoldsen is ongetwijfeld nu al één van de duurdere spelers in de selectie en het lichten van een optie zou gepaard gaan met een salarisverhoging. Zijn prestaties rechtvaardigen een opwaardering van zijn contract niet. Wel is het o.i. niet onmogelijk dat FC Groningen - om te voorkomen dat Thomas transfervrij de deur uitwandelt - de Deen een verlaagde aanbieding voor een nieuw contract doet, zeg maar de Stijn Wuytens-strategie die PSV heeft toegepast. Wuytens, die bij PSV nog niets heeft gepresteerd en ook in de belangstelling van FC Groningen heeft gestaan, heeft hierop overigens verbolgen gereageerd.

 

Pieter Huistra heeft wel goede hoop dat hij bij de hervatting van de competitie kan beschikken over Kees Kwakman, Jonas Ivens, Hyun Jun Suk, Emil Johansson en Koen van de Laak.

 

Het Groningse blessureleed staat niet op zichzelf. Bij FC Utrecht, de tegenstander van vanavond, ontbreken minimaal acht en mogelijk zelfs tien spelers.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.