Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

261 gasten online

Hans Nijland wint prestitieuze prijs - prachtige blijk van waardering!

Als de geruchten de rest van deze laatste dag van het jaar niet meer aanwakkeren, dat is dit stukje onze 501e en tevens laatste bijdrage die in 2011 het levenslicht ziet. Onze komende productie zal op 1 januari 2012 om klokslag 0:00 uur de ether in worden geslingerd. Wat is er beter dan het uitluiden van 2011 met een artikel over onze algemeen directeur, Hans Nijland. Vandaag meldt de papieren versie van het Dagblad van het Noorden dat Nijland de Dagblad van het Noorden-prijs 2011 krijgt.

 

De prijs wordt jaarlijks toegekend aan personen of instellingen die zich 'in bijzondere mate onderscheiden voor het Noorden'. De jury kent het bedrag van € 12.500,- en het bijbehorende beeldje aan Hans Nijland toe omdat hij van FC Groningen een stabiele subtopper maakte. Een club die zich ook maatschappelijk betrokken toont met haar Stichting FC Groningen in de Maatschappij (die het geldbedrag tegemoet kan zien), die bijvoorbeeld een team met verstandelijk gehandicapten (Kids United) heeft omarmd en de Stichting CliniClowns Nederland steunt.

 

Nijland werd op 1 juni 1996 tot commercieel manager van FC Groningen benoemd en al een half jaar later tot algemeen directeur. Zijn uiterste houdbaarheidsdatum is volgens de jury (en ons) nog lang niet in zicht. Hans Nijland zelf denkt ook bepaald niet aan opstappen. "Ik zie mijzelf niet zomaar aan de slag gaan bij een andere club. Van Groningen ben ik ook supporter", zo tekent het DvhN uit zijn mond op. Op Twitter reageert Nijland als volgt op de toekenning van de prijs: "Erg blij met de DvhN-prijs, is ook een geweldig compliment voor onze mensen en organisatie. Ben trots om voor deze club te mogen werken."

 

Hans Nijland wordt in het juryrapport geprezen als 'goed zakenman', getuige de Groningse successen op de transfermarkt. Iemand die 'even ideeënrijk als realistisch is'. Ook omschrijft de jury hem als een directeur die 'niet boven de organisatie staat, maar er middenin. In het contact met spelers, supporters, ondernemers en zaakwaarnemers is hij altijd zichzelf'.

 

Hans is bij thuis- én bij uitwedstrijden van FC Groningen van de partij. Nijland, bestuurder en fan: "Ik weet van een paar collega-directeuren dat ze dat niet doen. Ik vind dat onbegrijpelijk. Je bent verantwoordelijk voor de club. Je laat je gezicht zien in de bestuurskamer van de tegenpartij. Stel dat er iets gebeurt met supporters. Je kunt toch niet op maandag zeggen: 'Ik heb dit en dat op televisie gezien'?"

 

 

Op 21 december jl. werd Arjen Robben benoemd tot Ambassadeur van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Hans Nijland en stichtingsvoorzitter Max van den Berg overhandigden hem een shirt met rugnummer 11, een rugnummer dat momenteel overigens vacant is.

 

De brochure van de stichting is hier in te zien. 

 

 

Wij feliciteren de langstzittende directeur in het Nederlandse voetbal, met wie het Dagblad van het Noorden vandaag nog een prachtig vraaggesprek heeft gepubliceerd, van harte met deze blijk van waardering voor al zijn inzet en energie die hij in FC Groningen en in de samenleving steekt!

 

Met dank aan Harris: de stukken uit het Dagblad van het Noorden van vandaag zijn hier, hier en hier terug te lezen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.