Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

167 gasten online

RTV Noord: "FC Groningen legt Thomas Enevoldsen tot medio 2014 vast"

RTV Noord heeft vandaag bericht dat FC Groningen de optie in het aflopende contract van Thomas Enevoldsen onlangs heeft gelicht, waardoor de Deen tot medio 2014 aan de FC is verbonden. Hiermee wordt voorkomen dat de 24-jarige aanvallende middenvelder aan het einde van dit seizoen gratis de deur uitloopt. Enevoldsen kwam in augustus 2009 voor een bedrag van € 1,25 miljoen over van het Deense Aalborg BK, waar hij in 117 officiële wedstrijden 12 maal had gescoord. Voor de FC heeft hij tot nu toe 79 officiële wedstrijden gespeeld waarin hij 14 doelpunten scoorde. Hij tekende een driejarig contract met FC Groningen waarbij FC Groningen een eenzijdige optie voor nog twee contractjaren bedong.

 

Volgens RTV Noord heeft FC Groningen deze optie inmiddels gelicht. FC Groningen heeft het bericht op de clubsite nog niet bevestigd. (Edit: later vandaag bevestigde de FC het bericht hier wel.)

 

In hetzelfde artikel schrijft RTV Noord dat de 18-jarige Stefan van der Lei definitief tot het einde van dit seizoen de derde doelman van FC Groningen is en daarmee de opvolger is van de naar Iran vertrokken Agil Etemadi. Van der Lei komt over van FC Groningen/Cambuur A1. Dit bericht wisten we natuurlijk al wat langer. Op de foto hiernaast, gisteren door Eric gemaakt, zien we Van der Lei op de training van de A-selectie en de B-kern van FC Groningen in actie.

 

Op 17 december jl. schreven we al in dit artikel dat Huistra in Van der Lei een potentiële opvolger voor Etemadi zag. Wieger Sietsma, de 16-keeper van FC Groningen/Cambuur B1, neemt ongetwijfeld de plaats van Van der Lei in bij FC Groningen/Cambuur A1. Renze Fij blijft vierde keeper van FC Groningen. FC Groningen heeft e.e.a. overigens nog niet op de clubsite bevestigd.

 

Wij hadden niet verwacht dat FC Groningen de optie zou lichten, aangezien aan het lichten van een optie in het algemeen een salarisverhoging is verbonden, en we denken dat Enevoldsen toch al niet bij de minstverdienende voetballers van de Trots van het Noorden hoort. Zijn prestaties vallen de laatste tijd tegen en wij hadden verwacht dat FC Groningen in plaats van het lichten van de optie een nieuw contract aan de Deen zou hebben aangeboden tegen versoberde condities - een strategie die in lijn is met het beleid om het salarisgebouw van de club niet uit zijn voegen te laten barsten. Het lichten van de optie kan overigens ook een tactische zet zijn: FC Groningen lichtte indertijd de optie in het contract met Sepp de Roover, waarna de Belg korte tijd later werd verkocht.

 

Thomas Enevoldsen staat echter al geruime tijd aan de kant. Het Dagblad van het Noorden schreef op 17 december jl. dat de Deen een hardnekkig heup-/hamstringprobleem heeft. Thomas speelde zijn laatste competitiewedstrijd op 2 oktober 2011, toen hij in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen ajax als invaller werd ingebracht. De club verwacht hem voorlopig nog niet terug.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.