Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

303 gasten online

VI: "Petter Andersson wil contract met FC Groningen voorlopig niet verlengen"

Voetbal International schrijft vandaag in de papieren versie dat Petter Andersson zijn aan het einde van dit seizoen aflopende contract voorlopig niet wil verlengen. David de Vries schrijft dat de clubleiding van FC Groningen meerdere malen de toenadering tot de captain van de FC heeft gezocht om het over een nieuw contract te hebben, maar dat Petter heeft aangegeven zich volledig op het heden te willen concentreren en dat hij al zijn energie op het voetbal voor FC Groningen wil richten.

 

Henk Veldmate, die aangeeft enigszins teleurgesteld te zijn in de houding van de Zweed, vermoedt dat het blessureleed van Andersson een rol speelt in zijn afwachtende houding. Hij scheurde twee keer in korte tijd de voorste kruisband van zijn knie en was ruim 1,5 jaar uit de roulatie. Petter stond dit seizoen overigens, net als Leandro Bacuna, Lorenzo Burnet en Dusan Tadic, tijdens alle competitiewedstrijden op het veld. Veldmate beschouwt de houding van Andersson niet als een 'definitief nee', maar FC Groningen gaat volgens VI wel op zoek naar een andere invulling van zijn positie. Ook valt een verkoop van Petter Andersson in de winterstop niet langer uit te sluiten, al heeft zich nog geen enkele club voor hem gemeld.

 

Op 16 december jl. schreven wij in onze voorbeschouwing op het thuisduel tegen FC Utrecht het volgende over Petter Andersson:

 

Hoe moeilijk het ook is, wat dat betreft is het element 'geduld' belangrijk. Het heeft geen zin te overhaasten met van zware blessures revaliderende spelers, dit werkt averechts. Wie Petter al wekenlang zijn stinkende best ziet doen, steeds meer acties 'op z'n Petters' ziet uitvoeren en zijn angst voor nieuwe kwetsuren langzaam maar zeker ziet verdwijnen, die mag goede hoop hebben dat de tweede seizoenshelft helemaal voor hem is. En mocht dit allemaal zó uitpakken, dan denken wij dat hij dan bereid is om een nieuw contract met FC Groningen wil ondertekenen. Hij wacht hiermee nu nog. Niet om de FC aan het lijntje te houden omdat hij hoopt op een aanbieding uit een warm land, maar omdat hij van onderscheidende waarde voor het elftal wil zijn. De man is een perfectionist en verwacht veel van zichzelf. Zonder compromissen. Voldoet zijn spel aan de door hem zelf gestelde minimale randvoorwaarden, dan wil hij graag bijtekenen. Anders niet.


Pieter Huistra gaat hier op de goede manier mee om. Hij laat zijn aanvoerder niet vallen, maar geeft hem het gevoel dat hij belangrijk is en niet zelden zien we beide mannen na een training nog langdurig samen op het veld staan om allerhande voetbaltechnische zaken door te nemen.

 

Pieter Huistra en wij mogen de houding en het gevoel van Petter Andersson dan begrijpen, Henk Veldmate heeft natuurlijk ook de lange termijn van FC Groningen te behartigen. Petter Andersson komt wel degelijk voor in het lange termijn-plaatje van de club. Vandaar dat Veldmate niet blij is met de huidige situatie: "Natuurlijk vinden wij dit jammer. Wij zijn met een zeer positieve intentie naar hem toegegaan, in de hoop dat hij ja zou zeggen. Ook met een duidelijke insteek. Niet praten over de toekomst, maar een duidelijke contractverlenging. Als hij meerdere keren aangeeft voorlopig niet met ons in gesprek te willen, dan is dat uiteraard jammer."

 

 

Wij hopen dat Petter Andersson en de clubleiding van FC Groningen tijdens het trainingskamp op Tenerife nader tot elkaar komen, en dat Petter snel het gevoel krijgt dat hij erg belangrijk voor FC Groningen is, ook na dit seizoen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.