Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

229 gasten online

'Ron Jans en clubleiding van FC Groningen willen nog minstens één jaar met elkaar door'

Het Dagblad van het Noorden meldt vandaag dat Ron Jans en de leiding van FC Groningen deze week met elkaar om tafel zullen schuiven om te praten over een verlenging van het contract van onze trainer dat na dit seizoen afloopt. Zowel Ron als de FC hebben de intentie om nog minstens één jaar met elkaar verder te gaan. Binnen de FC laat Ron Jans, al 285 maal als trainer op de bank van onze club, Hans Westerhof (271x) en Theo Verlangen (236x) nu al achter zich als langstzittende trainer.

 

UPDATE 10-11-2009: RTV Noord is iets minder stellig in de bedoelingen waarmee beide partijen de gesprekken ingaan: "FC Groningen en Jans zijn niet bereid een toelichting te geven of het de intentie is om een nieuw contract af te sluiten."

 

En ook in de eredivisie is er momenteel geen trainer die al langer aan één en dezelfde club is verbonden als Ron Jans aan FC Groningen.

 

De sympathieke Jans, die als "mensenmens" veel verder kijkt dan het beperkte wereldje van de voetballerij, is dan ook al sinds eind oktober 2002 het boegbeeld van onze club. Zijn voorganger, Dwight Lodeweges, werd ontslagen na de 2-3 thuisnederlaag tegen RKC op 20 oktober 2002. De FC stond toen troosteloos onderaan in de eredivisie met één schamel puntje uit acht wedstrijden. Jans' eerste wedstrijd als hoofdtrainer was de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 3 november 2002. Deze wedstrijd ging weliswaar met 0-2 verloren, maar in het verloop van die competitie trad het herstel in.

 

Ron Jans is inmiddels niet meer weg te denken bij onze club, wat ook geldt voor algemeen directeur Hans Nijland, technisch manager Henk Veldmate en het scoutingsapparaat. De resp. verbintenissen lopen al jaren wat tot een solide basis voor de FC als subtopper heeft geleid. Het lange termijn-beleid heeft zijn vruchten afgeworpen.

 

Wij wensen de heren vruchtbare gesprekken toe, leidend tot een langdurige continuering van Rons dienstverband bij de FC!

 

 

Reageren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.