Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

194 gasten online

Kim Young-Chan vooralsnog niet naar FC Groningen

Kim Young-Chan, de 18-jarige Zuid-Koreaan die eind vorig jaar enige tijd op proef met FC Groningen heeft meegetraind, krijgt vooralsnog geen contract aangeboden. Pieter Huistra denkt wel dat hij een goede speler voor de FC kan worden, maar ziet in hem geen directe versterking. De FC heeft met Ivens, Kwakman, Kappelhof en Van Dijk al vier centrale verdedigers en het is financieel niet verantwoord om een dure Zuid-Koreaan voor de breedte te halen. Dit betekent niet dat er geen (salaris-)ruimte is voor versterkingen, maar het lijkt zinvoller om te investeren in posities waar de selectie dunner bezet is. Dit zal echter alleen maar gebeuren als zich een 'buitenkansje' voordoet, of als er een speler vertrekt.

 

Het is dus niet ondenkbaar dat Kim wellicht weer in beeld komt als er een centrale verdediger uit de selectie getransfereerd wordt. In dit kader is het interessant om de situatie rond Jonas Ivens te volgen. We schreven eerder al hier over het gerucht dat de Belg in de belangstelling van het Schotse Celtic zou staan. In de Schotse pers wordt momenteel gemopmpeld dat Ivens op weg naar Celtic zou zijn, zo is op het forum TalkCeltic en op het Twitter-account Celtic Rumours (met de veelzeggende beschrijving "Celticundergound's rumours and other lies") te lezen.

 

Jonas Ivens traint op dit moment (donderdagochtend) echter gewoon met de rest van de selectie van FC Groningen in Haren en is dus nu niet fysiek onderweg naar Schotland.

 

Aan de training van donderdagochtend deed Thomas Enevoldsen niet mee; Kees Kwakman deed enige tijd aan de rondo mee om vervolgens rondjes te lopen. Hyun Jun Suk lijkt behoorlijk op de weg terug en kon aan veel trainingsonderdelen meedoen. Emil Johansson, die we deze week nog helemaal niet hadden gezien, arriveerde later dan de rest met fysiotherapeut Wouter van den Berg, en vertrok korte tijd later alweer. Wij maken ons toch wel enige zorgen over de blessure van de Zweed.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.