Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

185 gasten online

Protesten FC Utrecht hebben succes: duel tegen FC Groningen toch op zondag

De KNVB haalde zich op 23 december jl. de woede van diverse clubs en supporters op de hals door allerlei wedstrijden te verplaatsen, waaronder drie wedstrijden van FC Groningen. De wijzigingen hadden te maken met het verplaatsen van wedstrijden van AZ en PSV van zaterdag naar zondag, omdat deze clubs op een aantal donderdagen Europese verplichtingen hebben. Vanwege het (overigens matig gedoteerde) contract met Eredivisie Live moesten daardoor allerlei andere wedstrijden van de zondag naar de zaterdag worden verplaatst.

 

Eén van de gewraakte duels was de pot tussen FC Utrecht en FC Groningen. Vanuit de Zeister ivoren toren werd deze wedstrijd van zondag 18 maart, 14:30 uur naar zaterdag 17 maart, 18:45 uur verplaatst. FC Utrecht heeft tegen deze verplaatsing geprotesteerd, omdat deze niet vooraf met FC Utrecht was gecommuniceerd en omdat er voor de 18e maart een kidsevenement was georganiseerd dat niet op zaterdagavond plaats kon vinden. De protesten uit de Domstad hebben succes gehad: de wijziging is ongedaan gemaakt, zodat de Trots van het Noorden gewoon om zondagmiddag kwart voor drie tegen FC Utrecht zal aantreden. Dit schrijft o.a. We love Utrèg, een fansite van FC Utrecht. Wij zijn blij met dit succes en hopen dat de clubs ook in de toekomst niet alles wat de KNVB dicteert voor zoete koek zal slikken. Daarom hopen wij dat Hans Nijland zich nu ook sterk wil maken om de verplaatsing van het duel FC Groningen - Vitesse van zondag 11 maart naar zaterdag 10 maart, die achter de rug van FC Groningen om is doorgevoerd, ongedaan te maken.

 

Van We love Utrèg hadden wij kort na de voorgenomen wedstrijdverplaatsing van het duel FC Utrecht - FC Groningen vernomen dat de groepering van plan was rond de wedstrijd samen met supporters van FC Groningen een aantal ludieke acties te organiseren. Zo werd er aan een mega-spandoek gedacht. Ook werd overwogen om, meteen nadat de scheidsrechter voor het beginsignaal had gefloten, ca. 5.000 tennisballen op het veld te gooien met daarop de tekst "zondag 14:30 uur FC Utrecht - FC Groningen". Idee erachter: "jullie bepalen de datum, wij bepalen het tijdstip".

 

Een soortgelijke actie vond eind vorig jaar in Zwitserland plaats tijdens het duel tussen FC Luzern en FC Basel ("Protestaktion Muttenzerkurve"). Sfeerrijke beelden van deze actie zijn verderop in dit artikel te zien.

 

FC Utrecht is natuurlijk blij dat het duel tegen FC Groningen toch op zondagmiddag gespeeld zal worden. De club schrijft op haar clubsite:

 

De wedstrijd FC Utrecht-FC Groningen wordt alsnog op zondagmiddag 18 maart om 14.30 uur in Stadion Galgenwaard gespeeld. FC Utrecht heeft met succes protest aangetekend bij de KNVB tegen het verzetten van de thuiswedstrijd naar de zaterdagavond. “Wij weten hoeveel belang onze supporters en relaties hechten aan de zondagmiddag en daarvoor hebben we ons hard gemaakt”, aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. “Dat moet het uitgangspunt zijn, want voor de supporters en relaties doen we het allemaal. Dat dit nu lukt, zal onze supporters blij maken en dat is belangrijk. FC Utrecht thuis is zondagmiddag.”

 

Van Schaik vindt dat de KNVB en Eredivisie Live heel goed met FC Utrecht hebben meegedacht. “Het moet worden gezegd dat de bond en het televisiestation een compliment verdienen. Zij hebben geluisterd naar onze argumenten", aldus de algemeen directeur. "De speeldatum is weer gewoon terug op zondag 18 maart, omdat we die dag een groot kids event organiseren. Daarnaast zijn ook belangrijke argumenten, dat FC Utrecht meedoet aan het project om voetbal weer een ouderwets ‘middagje uit’ te laten zijn en de roep van onze supporters om op de zondagmiddag te spelen.”

 

Ons eerdere artikel van 23 december 2011 over de wedstrijdwijzigingen is hier te lezen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.