Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

384 gasten online

Brøndby IF wacht nog met besluit over toekomst Femi

FC Groningen maakte op 4 augustus 2011 bekend dat het Oluwafemi Ajilori voor één jaar aan het Deense Brøndby IF had verhuurd. De Deense club, die na 18 speelrondes op een 10e plaats is terug te vinden (bij 12 deelnemende ploegen in de Superliga), heeft tevens een optie tot koop bedongen, zie ons artikel van 26 juli 2011 toen er reeds over de al dan niet tijdelijke overgang gespeculeerd werd.

 

Het Deense Onside.dk schrijft nu dat Sportsdirektør Ole Bjur van Brøndby op dit moment nog geen beslissing wil nemen of Femi ook het komende seizoen in Denemarken te bewonderen zal zijn. Het is dus zeker nog geen gelopen koers dat Brøndby IF de optie tot koop zal lichten. Femi tekende medio 2008 een vijfjarig contract met FC Groningen en ligt dus nog tot medio 2013 vast.


Ajilore is bij Brøndby een vaste waarde op het defensieve middenveld en heeft zich snel tot basisspeler ontwikkeld, zoals hij dat ook bij FC Midtjylland, zijn vorige Deense werkgever, was. De verwachting is dat hij samen met Mike Jensen het controlerende middenveld zal gaan vormen zodra Jensen is hersteld van een scheenbeenblessure die hij eind juli 2011 heeft opgelopen. Kortom, Ajilore lijkt in Denemarken (opnieuw) goed tot zijn recht te komen.

 

Als er niemand wordt verkocht beschikt FC Groningen komend seizoen over diverse controlerende middenvelders (Sparv, Kieftenbeld, Holla) en heeft ook Hiariej en Kwakman nog op de achterhand. Wij hopen dan ook dat Femi ook volgend seizoen in het shirt van Brøndby mag spelen. Een terugkeer naar Groningen, waar hij er niet in is geslaagd door te breken, lijkt ons gedoemd te mislukken.

 

De Deense competitie ligt momenteel, net als in Nederland, stil. Brøndby hervat de competitie op zondag 4 maart a.s. met een thuiswedstrijd tegen SønderjyskE dat één plaats hoger op de ranglijst is terug te vinden.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.