Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

131 gasten online

Danny Holla overweegt vertrek bij FC Groningen

Vandaag komt Danny Holla uitgebreid aan het woord in de papieren editie van Voetbal International, dat hem in de persoon van David de Vries nog vóór het vertrek naar tenerife heeft gesproken. Hij geeft aan ontevreden met zijn huidige positie bij FC Groningen te zijn. Hij stond de laatste drie wedstrijden weliswaar in de basis van het eerste elftal (overigens "op 10", waar hij - ook naar eigen zeggen - niet het best tot zijn recht komt), maar in de meeste wedstrijden daarvóór begon hij op de bank. O.a. op 20 november jl. in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. "Wedstrijden waarin ik het gras wil opvreten, maar slechts een half uurtje krijg."

 

Hij voelt zich dan ook geen volwaardig basisspeler, "en als ik me dat niet voel, dan ben ik het gewoon niet. En dat is op dit moment het geval", aldus de 24-jarige middenvelder die zegt voor het eerst in zijn loopbaan serieus na te denken over een nieuw avontuur.

 

"Ik heb echt het gevoel dat ik stilsta, daar ben ik toch geen prof voor geworden?" Over zijn toekomst: "Als er iets leuks voorbij komt, moeten we daar maar serieus naar kijken. Dan wil ik daar op ingaan. En ik denk dat FC Groningen er ook niet onwelwillend tegen over staat. Die gedachte heb ik wel voor het eerst sinds ik hier speel." Hij merkt dat de voorkeuren van Pieter Huistra ook in 2012 niet zijn veranderd: "Maikel Kieftenbeld en Tim Sparv staan op één, ik kom daarachter. Ik zie het niet zitten om de komende anderhalf jaar een goede twaalfde man te zijn." Technisch manager Henk Veldmate zegt dat Holla echt wel van waarde is in het team, en vult aan: "Bovendien is er niets concreet. Ik zeg dan altijd maar: Kijk even hier op de stoep, volgens mij staan de clubs nog niet voor hem in de rij."

 

Danny Holla vermoedt dat zijn kuitbeenbreuk van 11 maart 2010, in het laatste seizoen waarin Ron Jans trainer van de FC was, van negatieve invloed is geweest op zijn ontwikkeling. "Tijdens de eerste trainingen onder een nieuwe coach wil je jezelf tonen, bewijzen wat je kan. Ik miste niet alleen de voorbereiding, ook de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen. Dan heb je automatisch een achterstand. Onder Ron Jans hoefde ik me niet te bewijzen. Hij wist wel wat ik kon."

 

Danny Holla speelde tot nu toe 117 wedstrijden voor de FC, waarvan 98x als basisspeler. Zijn debuut maakte hij op 20 september 2006 in de met 2-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen TOP Oss, toen hij in de 88e minuut ten koste van Mark-Jan Fledderus in de ploeg werd gebracht (bron: FCG Stats). Hij staat nog tot medio 2013 onder contract van de Trots van het Noorden.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.