Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

285 gasten online

FC Groningen wint ruim van Quick Boys: 5-0

Vanmiddag speelt FC Groningen op het trainingscomplex Tenerife Top Training een oefenwedstrijd tegen Quick Boys uit Katwijk, dat uitkomt in de Hoofdklasse A en aldaar op een vierde plaats is terug te vinden. De wedstrijd op het zonnige Canarische eiland begint om 16:30 uur plaatselijke tijd. In Nederland is het dan een uur later.

 

De wedstrijd is vanwege de afgelasting van het duel tegen SC Cambuur de enige oefenpot die de Trots van het Noorden in de winterstop speelt. De spelers van Quick Boys moesten gisteravond uiterlijk om 23:30 uur in hun hotelkamers zijn, zo schrijft de clubsite van de amateurvereniging, en zullen dus uitgerust aan het duel beginnen. De ploeg uit Katwijk speelde eergisteren een oefenwedstrijd tegen Tenerife B, een team van plaatselijke beloften, en ging met 1-4 ten onder.

 

 

 

Bij FC Groningen zal Koen van de Laak, die op 3 december 2010 in de thuiswedstrijd tegen Vitesse de voorste kruisband van zijn knie afscheurde en dus al ruim een jaar uit de roulatie is, zijn rentree in wedstrijdverband maken!

 

 

 

 

Kijk verderop voor de opstelling van FC Groningen, dat het zonder de geblesseerden Emil Johansson (buik/lies) en David Texeira (knie) moet doen.

 

De wedstrijd is pas om ca. 17:50 uur Nederlandse tijd begonnen: het veld werd eerst nog gesproeid vanwege de warmte.

 

Line-up van beide ploegen (foto: Emiel Venema / FC Groningen TV)

 

Eindstand: 5-0; kijk verderop voor scoreverloop!

 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

33' 1-0 Leandro Bacuna

41' 2-0 Virgil van Dijk (solo)

43' 3-0 Danny Holla (vrije trap)

 

TWEEDE HELFT

53' 4-0 Leandro Bacuna

90' 5-0 Hyun Jun Suk (voorzet Koen van de Laak)

 

In de 64e minuut komt Koen van de Laak in het veld en maakt zijn rentree; zijn laatste minuten had hij op 3 december 2010 gemaakt! Hans Nijland spreekt terecht van een bijzonder moment.

 

Opstelling FC Groningen:

Luciano; Hiariej, Kappelhof, Van Dijk, Burnet; Kieftenbeld, Holla, Sparv; Bacuna, Pedersen en Tadic

 

Petter Andersson begint op de bank. Gisteren trainde hij al niet alles mee met de groep.

 

(Edit: Petter heeft uiteindelijk helemaal niet gespeeld. Aangezien FC Groningen vooraf had aangegeven dat alle inzetbare spelers zouden spelen gaan wij ervan uit dat de Zweed een al dan niet lichte blessure heeft waarmee de FC geen enkel risico wil lopen, net als bij David Texeira.)

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Tenerife: FC Groningen – Quick Boys 5-0 (3-0)
33. Bacuna 1-0; 41. Van Dijk 2-0; 43. Holla 3-0; 53. Bacuna 4-0; 90. Suk 5-0


Toeschouwers: 200

 

Opstelling FC Groningen: Luciano (46. Van Loo); Hiariej, Kappelhof (58. Ivens), Van Dijk (64. Kwakman), Burnet (58. Keurntjes); Kieftenbeld, Holla, Sparv; Bacuna (58. Jones), Pedersen (64. Suk) en Tadic (64. Van de Laak)


Wedstrijdverslag van FC Groningen:


FC Groningen heeft op Tenerife de oefenwedstrijd tegen Quick Boys met 5-0 gewonnen. Hoogtepunt van het duel was de rentree van Koen van de Laak, die voor het eerst sinds zijn kruisbandblessure op 3 december 2010 weer in wedstrijdverband in actie kwam. De aanvaller speelde de laatste 25 minuten mee en zorgde zelfs nog voor de assist bij de laatste Groningse treffer.


Zaterdag hoofdklasser Quick Boys, getraind door Jos van Eck en halverwege vierde op de ranglijst, bood zeker in de beginfase meer dan verdienstelijk tegenspel. Het duurde een half uur voordat het eerste doelpunt viel. Daar was een te kort gespeelde bal van de Katwijkse keeper voor nodig. Danny Holla onderschepte, Nicklas Pedersen nam over en bediende Dusan Tadic, die op zijn beurt de bal vrij voor de keeper breed legde op Leandro Bacuna, die de bal alleen maar in het lege doel hoefde te tikken.


Daarna ging het in de laatste vijf minuten tot aan de rust nog snel. Virgil van Dijk begon aan een imposante solo van achteruit en knal de bal verwoestend in de kruising. Twee minuten later krulde Danny Holla een vrije trap rechtstreeks binnen achter doelman Ruben van der Does. Jaap van der Plas schoot daarna op zijn beurt nog een vrije trap tegen de paal, buiten bereik van Luciano.


In de tweede helft verdedigde Brian van Loo het doel van FC Groningen en wisselde trainer Pieter Huistra gedurende de tweede helft nog zes keer. Nadat Lorenzo Burnet met een prachtig passje Bacuna opnieuw in stelling had gebracht en die fraai afrondde, volgde in de 64ste minuut het moment waarnaar Van de Laak lang had uitgekeken: zijn rentree in het eerste team van FC Groningen. Medespelers en de ongeveer 200 aanwezige toeschouwers bij Tenerife Top Training gaven de Brabander bij zijn entree op het veld een warm applaus.

 

Foto's van Emiel Venema: 

 

gro-qui-1
gro-qui-2
gro-qui-3
1/3 
start stop bwd fwd

 

============================================

 

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

 

Quick Boys is met 22 spelers naar het trainingskamp op Tenerife afgereisd en speelde tegen Tenerife B met twee verschillende elftallen. Alleen keeper Ruben van der Does speelde niet, omdat trainer Jos van Eck aan Kevin Sip de voorkeur had gegeven. Van der Does zal tegen FC Groningen echter het doel verdedigen.

 

Voor de liefhebbers: Quick Boys speelde de beide helften in de volgende samenstellingen:

 

Opstelling eerste helft:
Kevin Sip, Gino Lauwers, Marco van der Plas, Dustin Huisman ©, Sander van Duijn, Housin Bezzai, Dick van der Toorn, Michael van der Heijden, Chelton Linger, Derek van der Plas, Patrick Duarte

Opstelling tweede helft:
Kevin Sip, Frank Hillebrandt, Robin Faber, Pascal van der Plas, Mike Filippo, Anton den Haan, Jaap van der Plas, Niels van Veen, Kwong Wah Steijnrath, Hendrik van Beelen ©, Thomas Dijk

 

Het enige Katwijkse doelpunt werd in de eerste helft gescoord door aanvoerder Dustin Huisman.

 

We zijn erg benieuwd wie er aan de kant van FC Groningen van het rijtje spelers Koen van de Laak, Kees Kwakman, Suk Hyun-Jun, Emil Johansson, David Texeira en Petter Andersson in actie kunnen komen. Afgaande op de berichtgeving van FC Groningen traint dit zestal af en toe apart van de rest. David Texeira werd gisteren door lichte knieklachten geplaagd en bleef uit voorzorg aan de kant, zo schreef FC Groningen.

 

Beide selecties hebben op Tenerife met uitstekende omstandigheden te maken. Met name voor FC Groningen zal de omschakeling van het Spaanse biljartlaken naar de er belabberd bijliggende akker in de Euroborg gigantisch zijn. Toch zal in die modderpoel op 22 januari a.s. tegen Heracles Almelo gespeeld moeten worden. We zijn benieuwd of de zompige thuishaven van FC Groningen, dat momenteel op een 16e plaats staat in de door de aanvoerders van de 18 eredivisionisten samengestelde ranglijst van grasmatten, de weg omhoog zal inslaan, of moet vrezen zelfs door de nepachtergronden van Excelsior en/of Heracles Almelo gepasseerd te worden.

 

De ploegen die vanmiddag op elkander stoten:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.