Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

440 gasten online

Rentree Koen van de Laak geeft oefenzege FC Groningen gouden randje

De 5-0 overwinning op zaterdaghoofdklasse Quick Boys uit Katwijk, onderdeel van het trainingskamp dat de eerste selectie van FC Groningen deze week afwerkt op Tenerife, zorgde voor tevreden gezichten bij spelers en trainers van FC Groningen. Toch was er één speler die met een bijzonder gevoel van vreugde terug kon kijken op deze wedstrijd: Koen van de Laak. Voor het eerst sinds 3 december 2010, toen hij tijdens de competitiewedstrijd tegen Vitesse in de Euroborg de voorste kruisband van zijn knie afscheurde, mocht hij in wedstrijdverband zijn opwachting maken in het shirt van de FC: in de 64ste minuut mocht hij de plaats innemen van Dusan Tadic en dus een klein half uur spelen.

 

Na de operatie van Van de Laak, op 5 januari 2011, had hij zelf verwacht eerder zijn rentree te kunnen maken. Maar hij kreeg te maken met wat tegenslagen in zijn revalidatie waardoor hij een paar keer teruggeworpen werd in het revalidatieproces. Inmiddels heeft hij een aantal weken goed met de groep mee kunnen trainen en was hij klaar voor zijn eerste minuten in wedstrijdverband, de laatste grote stap die hij nog moest maken."Of… De één na laatste, als ik er wat langer over nadenk. De laatste stap is een rentree in Euroborg. Dan ben ik helemaal terug", aldus een blije Van de Laak op de website van FC Groningen, die ook op Twitter blijk geeft van zijn goede gevoel: "Good to be back! Ein-de-lijk! Heerlijk gevoel om weer n wedstrijd te spelen. Op naar de Euroborg."

 

De rentree verliep naar tevredenheid, Koen heeft geen last van zijn knie gehad, maar kon wel merken dat hij een hele poos geen wedstrijden had gespeeld:"In een wedstrijd gaat het toch net even wat anders dan op een training, maar ik kon alles doen en had ook geen angst. Ik ben duels direct vol ingegaan. Dat is ook mijn spel", liet Van de Laak aan het Dagblad van het Noorden weten.

 

Voorafgaande aan de wedstrijd was Van de Laak wel wat gespannen:"Ik was niet zenuwachtig, maar had zeker kriebels. Je merkt dat de mensen het toch leuk vinden dat je weer terug bent en dat geeft toch ook weer een bepaalde druk", zo valt op de website van FC Groningen te lezen. Dat hij zijn rentree ook nog met een assist op Hyun-Jun Suk in de laatste minuut van de wedstrijd kon opluisteren, vervulde Van de Laak met gepaste trots:"Het is leuk dat je dan ook nog een aandeel in de score hebt."

 

Ook Pieter Huistra was blij met de rentree van de afgetraind ogende Van de Laak:"Een mooi moment. Maar ook de terugkeer van Suk, Jonas Ivens en Kees Kwakman is een goed gegeven." Dat Koen zich niet helemaal aan de gemaakte afspraken over het positiespel hield, kon Huistra hem in dit geval makkelijk vergeven:"In al z’n enthousiasme ging hij overal op het veld op zoek naar de bal. Voor het team is het beter dat Koen in zijn positie blijft lopen, maar dat is hem vandaag vergeven hoor. Voordat hij het veld in ging heb ik alleen tegen hem gezegd: ‘Geniet ervan’ en volgens mij heeft-ie dat gedaan."

 

Ook het Brabants Dagblad is "de middenvelder uit Vught" nog niet vergeten en heeft aan zijn rentree een stukje gewijd!

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.