Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

153 gasten online

Bas Roorda volgt Theo Huizinga op als teammanager FC Groningen

Bas Roorda zal Theo Huizinga opvolgen als teammanager van FC Groningen. Dit heeft het Dagblad van het Noorden zojuist op Twitter bekend gemaakt. FC Groningen maakte op 12 november 2011 bekend dat Theo Huizinga besloten heeft om aan het einde van dit seizoen zijn functie als Teammanager bij FC Groningen neer te leggen, zie ons artikel daaromtrent.

 

Het Dagblad van het Noorden had eerder al geschreven dat FC Groningen graag een oud-voetballer als opvolger van Huizinga wilde benoemen en dat de 'strijd' ging tussen Sander van Gessel en Bas Roorda. De keuze is dus op Bas Roorda gevallen.

 

Roorda zal op dinsdag 17 januari 2012 tijdens de nieuwjaarsreceptie worden gepresenteerd.

 

Roorda, die op 13 februari 1973 in Assen is geboren en komende maand dus 39 jaar hoopt te worden, keepte tussen 1992 en 1996 en tussen 2004 en 2007 maar liefst 140 wedstrijden voor FC Groningen. Hij vervolgde zijn carrière bij PSV, waar hij het in drie jaar tijd tot welgeteld 29 speelminuten in het eerste elftal heeft geschopt: in de wedstrijd in de kwartfinale UEFA-Cup in Florence tegen Fiorentina verving hij eerste doelman Gomes. Na zijn derde seizoen bij PSV besloot de club zijn contract niet te verlengen en ging de toen 37-jarige doelman naar amateurclub Wilhelmina Boys uit Best, zo is op Wikipedia te lezen.

 

Naast zijn werk als keeper was Roorda bestuurslid van de VVCS waar hij na zijn actieve loopbaan ook werkzaam was als spelersbegeleider. Medio 2011 volgde hij Hans Segers op als keeperstrainer voor de jeugd bij PSV.

 

Op de clubsite van PSV legde Bas Roorda op 30 juni 2011 uit waarom hij als keeperstrainer bij PSV aan de slag wilde gaan:

 

"Afgelopen jaar werkte Bas Roorda voor de spelersvakbond VVCS, waar hij zich bezighield met spelersbegeleiding. Hij was daarvoor al bestuurslid bij die organisatie. Toch begon ‘het veld’ weer te kriebelen, zegt hij. 'Ik was blij met de kans die ik van de VVCS kreeg en vond het heel leerzaam om spelersbegeleiding te doen. In de loop van dit jaar, toen ik in gesprek kwam met PSV, begon het veld echter weer te trekken. Ik vind met de jeugd werken hartstikke leuk en kijk er naar uit om dadelijk op De Herdgang met de PSV-talenten aan de slag te gaan.' "

 

PSV vulde het artikel aan met de volgende passage: "Roorda, die in totaal negentien seizoenen betaald voetbal speelde, gaat in het verlengde van zijn nieuwe functie ook de trainerscursus volgen. Vanaf dit najaar begint hij met de opleidingen Oefenmeester III en II."

 

De VVCS motiveerde Bas' vertrek bij de VVCS in dit artikel als volgt: "Bas Roorda heeft besloten per 1 juli de VVCS te verlaten. De VVCS betreurt deze beslissing. Wij hebben Bas het afgelopen jaar leren kennen als een uitstekende en bevlogen collega.
Bas heeft het afgelopen seizoen geconcludeerd dat zijn hart en toekomst op het veld liggen, iets dat de VVCS alleen maar kan respecteren. Per 1 juli zal Bas in dienst treden bij PSV als keeperstrainer voor de jeugd. De VVCS wenst Bas uiteraard veel succes bij zijn werkzaamheden voor PSV."

 

Wij wensen Bas Roorda veel succes als teammanager van FC Groningen. Een functie die voor het allergrootste gedeelte niet op het veld uitgeoefend dient te worden en waarvoor de opleidingen Oefenmeester ook niet strikt noodzakelijk zijn...

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.