Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

526 gasten online

RON JANS VERTREKT NA DIT SEIZOEN BIJ FC GRONINGEN

Zojuist heeft FC Groningen bekend gemaakt dat Ron Jans gisteravond in een gesprek met de clubleiding te kennen heeft gegeven aan het einde van dit seizoen te vertrekken bij onze club. Hij zegt na acht seizoenen op zoek te gaan naar een nieuwe ervaring. Het nieuws slaat in als een bom, ook al kon een goed verstaander tijdens het recente forum uit Jans' bedekte bewoordingen al afleiden dat dit zijn laatste seizoen wel eens zou kunnen zijn.

Wat gaan we ons boegbeeld missen...

 

FC Groningen verklaart op de clubsite het volgende:

 

FC Groningen betreurt het vertrek van de langstzittende trainer in het betaalde voetbal, maar respecteert het besluit van Jans. Algemeen directeur Hans Nijland, technische manager Henk Veldmate en trainer Ron Jans hadden dinsdagavond een gesprek over de toekomst van de trainer en die van de club. Het contract van Jans loopt na dit seizoen af. Jans gaf bij die gelegenheid aan dat hij aan zijn laatste jaar bezig is in Euroborg.

Nijland noemt het aanstaande vertrek van de hoofdtrainer bijzonder spijtig. “Wij hadden de intentie nog met elkaar door te gaan. Wij kennen met Ron Jans een uitermate succesvolle periode. Hij is voor ons ook meer dan een trainer/coach, hij is een boegbeeld van de club geworden. Na acht jaar gaat daar een einde aan komen. Een geweldige tijd en nog steeds. We hopen en verwachten het seizoen op een succesvolle manier af te maken, dat verdient Ron Jans.”

FC Groningen zal zich de komende periode gaan beraden over de opvolging van Jans, aldus Nijland. “Het is nog vroeg in het seizoen. De duidelijkheid die er nu ligt, geeft ons de mogelijkheid in alle rust naar een geschikte kandidaat te zoeken. Wij zullen hierbij zeer zorgvuldig te werk gaan en zullen dan ook alle benodigde tijd nemen voor het aanstellen van een goede opvolger.”

Ron Jans licht zijn besluit te vertrekken bij FC Groningen als volgt toe: “Ik wil benadrukken dat ik het hier nog steeds heel goed naar mijn zin heb. De jaren bij FC Groningen zijn de mooiste in mijn voetballeven. Daar ben ik de club enorm dankbaar voor. Ik zag nog voldoende perspectief om door te gaan. Ik ben dan ook niet toe aan een nieuwe uitdaging, maar meer naar een nieuwe ervaring. Ik wil mezelf weer in het diepe gooien.”

“Tot nu toe zijn er twee momenten in mijn leven geweest, die mij een ervaring hebben gegeven waarnaar ik nu weer op zoek ga”, gaat Jans verder. “De eerste keer was dat mijn overgang als voetballer naar Japan en de tweede keer betrof het de overstap van leraar Duits naar fulltime trainer. Ik ben nu 51 jaar en ga op zoek naar een nieuwe omgeving waar ik me weer moet zien te redden. Ik heb nog niets achter de hand en kies bewust voor een nieuwe onzekerheid. Spannend en we zien wel waartoe dat leidt. Uiteraard gaan we dit seizoen op een zo goed mogelijke wijze afsluiten. We hebben de goede lijn nu te pakken. Ik ga me daar, net zoals in de afgelopen jaren, volledig voor inzetten.”

 

 

RTV Noord heeft vanmiddag op het trainingsveld een interview gehad met Ron Jans en een reportage gemaakt. Ook heeft Fredrick Schokker een gesprek gehad met Ron Jans. Dit zijn de links naar de verschillende opnames:

 

Interview met Ron Jans

Reportage

Vraaggesprek Fredrick Stokker

 

Ron, bedankt voor alles!