Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

333 gasten online

FC Groningen verhuurt Danny Holla mogelijk voor de rest van het seizoen aan VVV

Danny Holla vertrekt mogelijk tot het einde van het seizoen op huurbasis naar VVV Venlo, zo melden diverse media, waaronder de Telegraaf, vanmorgen. FC Groningen en VVV hebben al een akkoord bereikt over de huurvoorwaarden, Holla zelf heeft het voorstel nog in beraad. Holla, die dit seizoen onder Pieter Huistra niet op een basisplaats kan rekenen, had eerder in een interview met de VI, zie hier ons uitgebreide artikel hierover, al aangegeven ontevreden over zijn situatie bij FC Groningen te zijn.

 

UPDATE dinsdag 17 januari 2011: Overgang Danny Holla naar VVV-Venlo is zeker

Omroep Venlo schrijft zojuist: "VVV kan de rest van het seizoen beschikken over Danny Holla. De 24-jarige middenvelder wordt gehuurd van FC Groningen.

De 24-jarige Holla kwam vanochtend persoonlijk rond met VVV en sloot vanmiddag aan bij de training. Bij FC Groningen was Holla niet zeker van een basisplaats. Hij hoopt bij VVV veel speelminuten te kunnen maken. Holla doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en speelde sinds het seizoen 2006-2007 91 competitiewedstrijden voor de Groningers. In het seizoen 2007-2008 werd Holla ook al eens verhuurd, toen aan FC Zwolle."

 

De officiële bevestiging kwam vervolgens door Hans Nijland en de clubsite van VVV-Venlo, dat schrijft:

 

Op dinsdag 17 januari zijn VVV-Venlo en FC Groningen overeengekomen dat Danny Holla de rest van het seizoen 2011|12 aan de Venlose club verhuurd zal worden. De 24-jarige rechtsbenige middenvelder speelde dit seizoen 14 wedstrijden voor de Groningse club, waar hij al sinds seizoen 2006|07 onder contract staat.

Directeur Voetbalzaken Mario Captein: “Danny is een toevoeging voor ons middenveld en geeft ons wat meer mogelijkheden om de diverse posities in het veld te bezetten. In onze zoektocht naar een middenvelder kwamen we al vlug bij Danny uit. Ik ben blij dat we er met zowel de club als de speler snel uit zijn gekomen”.

 

Ook Danny Holla kijkt uit naar zijn verblijf in Venlo: “Als speler wil je spelen, zo simpel is dat. Ik ben geen type dat op de bank wil zitten. Ik hoop hier nog meer speelminuten te maken dan in de eerste seizoenshelft bij FC Groningen. Het zal een zware tweede seizoenshelft worden voor VVV-Venlo in de strijd tegen degradatie, maar daar loop ik niet voor weg. Ik zal er staan!”

 

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen licht de situatie toe:"Voor Danny is het belangrijk dat hij aan spelen toekomt, zeker op zijn leeftijd. Daarom werken wij graag mee aan deze overgang."

 

De Limburger meldt dat Danny Holla na terugkeer van het trainingskamp met FC Groningen op Tenerife om bedenktijd heeft gevraagd. Wel heeft hij de toezegging gedaan uiterlijk vandaag uitsluitsel te willen geven of hij de overstap naar VVV daadwerkelijk zal maken.

 

Holla, die op oudejaarsdag 24 jaar is geworden, doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en maakte zijn debuut in het eerste elftal op 20 september 2006 in een bekerwedstrijd tegen Top Oss. In het seizoen 2008/2009 werd hij verhuurd aan FC Zwolle waar hij in 23 wedstrijden 8 doelpunten maakte. Na zijn goede seizoen in Zwolle werd de geboren Almeerder door FC Groningen terug gehaald naar de Euroborg en wist hij een basisplaats te veroveren in het seizoen 2009/2010. Door zijn goede prestaties besloot FC Groningen het contract van Holla in het voorjaar van 2009 open te breken en te verlengen tot medio 2013.

 

Niets leek een stormachtige ontwikkeling van de middenvelder in de weg te staan, tot hij op 11 maart 2010 tijdens de training zijn kuitbeen brak en ook zijn enkelbanden beschadigde. Na de hierop volgende revalidatie van een half jaar heeft Holla moeite gehad zijn oude niveau weer te benaderen. Holla hoopte dit seizoen weer een vaste waarde in het elftal van FC Groningen te kunnen worden, maar moest veelal genoegen nemen met een plek op de bank. Allen in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Roda JC en in de uitwedstrijd tegen Vitesse medio december 2011 mocht hij de volle 90 minuten spelen.

 

Eerste update dinsdag 17 januari 2011:

Danny Holla ontbreekt op training FC Groningen; David Texeira wel aanwezig

De ochtendtraining van FC Groningen is vandaag vanwege de weersomstandigheden verplaatst naar een fitnessruimte, maar vanmiddag wordt er door de selectie van FC Groningen een sessie op het TCN trainingsveld afgewerkt. Danny Holla ontbreekt vanmiddag op de training, hetgeen strookt met een tweet van VVV-supporter Jip Cox die Holla op het trainingsveld van VVV-Venlo heeft gesignaleerd.

 

Danny Holla, Thomas Enevoldsen en Tim Keurntjes zijn overigens de enige afwezigen vanmiddag. David Texeira, die nogal opportunistisch aan Liverpool wordt gelinkt, is dus wel present. Het zou natuurlijk kunnen dat Danny Holla, na vanmiddag met VVV-Venlo meegetraind te hebben, alsnog besluit in Groningen te blijven, maar dit ligt o.i. niet voor de hand.

 

(later meer over de training van vanmiddag, die o.a. door Theo Reitsma wordt bijgewoond en waarin we zagen dat de niet geheel fitte David Texeira de training eerder moest verlaten)


Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.