Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

191 gasten online

Komt Paco van Moorsel al in januari naar FC Groningen?

Paco van Moorsel is gisteravond tijdens de Nieuwjaarsreceptie van FC Groningen gepresenteerd. De 22-jarige geboren Veldhovenaar, die zichzelf omschrijft als "aanvallende middenvelder met diepgang, die kan zorgen voor wat creativiteit", tekende een contract voor drie jaar. De verbintenis met de Trots van het Noorden gaat komend seizoen in. In principe. Hans Nijland komt nl. in de Groninger Gezinsbode aan het woord. De algemeen directeur gaat in op de ontstane situatie nu Danny Holla per direct tot het einde van het lopende seizoen aan VVV-Venlo is verhuurd.

 

Nijland: "Getalsmatig hoeven we geen nieuwe speler te halen. We raken een speler kwijt en we krijgen er in de herstelde Koen van de Laak weer een speler bij. Maar als we alsnog besluiten een speler te halen, dan wordt dat eentje die we voor volgend seizoen sowieso al wilden halen." Wij sluiten bepaald niet uit dat Hans Nijland doelt op Paco van Moorsel, en dat FC Groningen deze maand gaat proberen om Van Moorsel eerder naar Groningen te halen. Een win-win situatie. FC Den Bosch zou nog een bescheiden bedrag voor Van Moorsel ontvangen, en Pieter Huistra heeft iets meer tijd om de nieuwe aanwinst klaar te stomen voor het grote werk. Ook Wim Masker sluit deze mogelijkheid in het artikel in de Groninger Gezinsbode niet uit.

 

FC Den Bosch raakt overigens nog een speler transfervrij kwijt, en wel de naar FC Zwolle vertrekkende Ronnie Reniers, zo schrijft het Brabants Dagblad. Nóg een argument voor de Bossche club om niet negatief tegenover een afkoopsom voor Van Moorsel te staan. 

 

Paco van Moorsel ging gisteravond nog even in op zijn nieuwe werkgever. Hij heeft duidelijk veel zin in zijn nieuwe avontuur, dat hopelijk een Europees randje gaat krijgen: "De interesse van FC Groningen was leuk, dat het concreet werd nog leuker. En dat het rondkwam was een feest natuurlijk. Het is een heel mooi gevoel. Ik ben blij dat ik deze stap kan maken. FC Groningen is een club met ambities. Het woord Europees voetbal is veel gevallen vanavond. Dat lijkt mij echt fantastisch! FC Groningen staat bekend als een club waar talenten de kans krijgen zich door te ontwikkelen. Dat is ook een belangrijk aspect geweest om voor FC Groningen te kiezen."

 

Van Moorsel treft in zijn provincie- en oud-ploeggenoot Koen van de Laak een oude bekende: "Ik heb Koen bij FC Den Bosch nog zien spelen. Ik zat destijds in de jeugdopleiding. We kregen altijd kaarten om naar het eerste elftal te kunnen kijken. FC Den Bosch speelde toen nog in de Eredivisie met Koen in het eerste elftal."

 

Paco van Moorsel met zijn nieuwe shirt (foto: FC Groningen)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.