Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

154 gasten online

In winterstop naast Sparv niemand erbij als niemand vertrekt; toekomst Nordstrand onzeker

Zo hebben we Morten Nordstrand te weinig gezien: scorend. Hij deed het tot nu toe slechts één keer. Uit bij Heerenveen, dat wel. Een hamstringblessure houdt hem nu aan de kant. Tegenover Voetbal International verklaart Henk Veldmate dat Mortens blessure het er niet makkelijker op maakt. De FC moet immers vóór 1 januari a.s. beslissen of het de Deen na dit seizoen definitief wil overnemen van FC Kopenhagen. Ook meldt Veldmate dat er naast de Fin Tim Sparv vermoedelijk geen verdere versterkingen in de winterstop worden aangetrokken: "Die urgentie is er niet. Alleen als er iemand vertrekt, komen we in actie".

 

UPDATE 12-11-2009: FC Groningen wil binnenkort graag met Nordstrands club, FC Kopenhagen, om tafel om te proberen de deadline van de beslissing om de Deen in te lijven naar achteren te schuiven, omdat de club nog geen goed beeld heeft van Morten. Het nu nemen van een beslissing is door Nordstrands blessure een lastige zaak, zo verklaarde Henk Veldmate.

 

Nordstrand raakte in de thuiswedstrijd tegen Heracles geblesseerd aan zijn hamstring en staat nu noodgedwongen een aantal weken aan de kant. De blessure komt op een hoogst ongelegen moment omdat de Deense aanvaller vóór 1 januari 2010 moet aantonen dat hij een echte versterking is voor FC Groningen: per die datum verloopt de optie tot koop van de dit seizoen van FC Kopenhagen gehuurde speler. Aan definitieve inlijving hangt een prijskaartje van naar verluidt 2,6 miljoen euro, voorwaar geen kattenpis. Tot nu toe kon hij de technische staf nog niet volledig overtuigen. Baas Technische Zaken Veldmate: "Het is duidelijk dat dit de situatie er niet makkelijker op maakt. We zullen op den duur gaan bekijken wat we gaan doen, maar het is vervelend als hij maar weinig in actie heeft kunnen komen."

 

In de winterstop sluit zoals bekend Tim Sparv aan bij de selectie van (nu nog) Ron Jans. De Finse middenvelder van Halmstads BK kon wel eens de enige aanwinst in de winterstop zijn. Veldmate zegt nl. dat de FC alleen in actie komt op de transfermarkt mocht er een speler uit de huidige selectie vertrekken.

 

(foto: www.groningergezinsbode.nl)