Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online

"Antoine van der Linden kandidaat om scout voor FC Groningen te worden"

Antoine van der Linden, oud-speler van FC Groningen en afgelopen zondagmiddag nog als aanvoerder van Heracles Almelo te gast in de Euroborg, gaat mogelijk de scoutingstaf van FC Groningen versterken. Dit schrijft Goos de Boer, journalist van RTV Noord, op Twitter. Bekend was al dat Hans Nijland afgelopen maandag een onderhoud had met de 35-jarige geboren Rotterdammer, die tussen 2003 en 2007 in totaal 122 wedstrijden voor FC Groningen heeft gespeeld. Vandaag schreef De Twentsche Courant Tubantia al dat Van der Linden, die bij Heracles een aflopend contract heeft, overweegt zijn voetbalschoenen na dit seizoen aan de wilgen te hangen. De krant schrijft dat Van der Linden van Heracles nog niets heeft gehoord en bij een andere eredivisieclub in een andere functie dan voetballer aan de slag kan.

 

Van der Linden: "Ik ga niet zitten afwachten en ben vrij om te gaan en te staan waar ik wil. Ik heb inmiddels een gesprek gehad met een stabiele club uit de eredivisie voor een andere functie. Daar denk ik serieus over na."

 

Op 20 december jl. schreef FC Groningen op de clubsite dat het op zoek is naar een nieuwe scout (nationaal en internationaal) die de scoutingstaf per 1 maart 2012 kan uitbreiden. Later werd bekend dat de club bij voorkeur een oud-speler wil aanstellen. In de vacaturetekst worden bovendien nog de volgende eisen aan de nieuwe scout gesteld:


• kennis en inzicht in het hedendaagse nationale en internationale voetbal
• analytisch vermogen met betrekking tot voetbalspelers
• bij voorkeur beschikken over scoutingervaring
• goede vaardigheid Engelse en Duitse taal (Spaans strekt tot aanbeveling)
• bereid zijn tot het werken met flexibele werktijden
• zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
• goede communicatieve vaardigheden
• netwerker, is in staat goede en duurzame contacten te leggen

 

Antoine van der Linden heeft in Nederland voor Sparta, Emmen, FC Groningen en Heracles Almelo gespeeld en tussendoor ook voor het Engelse Swindon Town en het Portugese Marítimo Funchal. Bij FC Groningen begon hij in het Oosterpark en maakte de overgang naar de Euroborg mee. Legendarisch zijn wat ons betreft de doelpunten die hij op 20 april 2006 in de fantastische play-off thuiswedstrijd tegen AZ (3-1) maakte, en op 2 februari 2007 in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen (1-1). Van eerstgenoemde wedstrijd is de volgende, vanuit chagrijnig AZ-oogpunt beschreven samenvatting meer dan de moeite waard:

 

 

Wij hopen dat Antoine van der Linden, een humoristische droogkloot eerste klas, ingaat op de aanbieding die FC Groningen hem heeft gedaan!

 

AANVULLING:

 

Wij zijn nooit te beroerd om diep door het stof te gaan, als daar een gegronde aanleiding voor is. En die is er in dit geval wel degelijk. Hoe konden we nl. de 3-2 van Antoine van der Linden in de thuiswedstrijd tegen ajax van 19 maart 2006 vergeten? Hiermee heeft hij zich natuurlijk onsterfelijk gemaakt en alleen met deze juweel van een uithaal, ten gevolge waarvan de Amsterdammers puntloos de Euroborg werden uitgejaagd, verdient hij de nieuwe job ten volle! Kijk maar eens vanaf ongeveer 50 seconden en krijg opnieuw kippenvel:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.