Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

260 gasten online

Sepp de Roover denkt na over zijn toekomst; FC Groningen bezit éénzijdige verlengingsoptie

In de Belgische pers zijn een paar interviews met Sepp de Roover gepubliceerd. Hieruit mogen echter geen voorbarige conclusies worden getrokken. Sepp geeft aan na zijn FC-carrière naar een Belgische topclub of naar een ander land te willen verkassen. Hij laat in het midden wanneer dit zal zijn. Logisch. Zijn contract mag immers aflopen na dit seizoen, de FC bezit een éénzijdige optie tot verlenging.

 

UPDATE 13-11-2009: Sepp de Roover debuteert morgen als rechtsback in de basis van de vriendschappelijke interland tegen Hongarije, aldus Voetbalzone.

 

Sepp de Roover is opeens hot in België. In zowel Het Belang van Limburg als De Standaard zijn sinds Sepps nominatie voor het Belgisch nationale elftal, dat op 14 november a.s. tegen het Hongarije van Erwin Koeman oefent en op 17 november a.s. tegen Qatar, diverse uitspraken van onze Belgische rechtsback verschenen.

 

Als we de conclusies die hieraan links en rechts worden getrokken mogen geloven lijkt zijn vertrek bij FC Groningen na dit seizoen al beklonken.

 

Het ligt echter toch iets anders. Sepp geeft aan na zijn dienstverband met FC Groningen best terug naar België te willen, iets wat zijn toenmalige verloofde en inmiddels echtgenote enige tijd geleden in een interview met d'Olle Grieze ook al heeft gezegd, maar dan alleen naar een Belgische topclub. Een alternatieve voortzetting van zijn carrière zou ook in het buitenland kunnen plaatsvinden. Maar dan wel in het échte buitenland: "Groningen is vis noch vlees. Het is te ver van huis om snel even terug te keren en het is ook niet echt buitenland. Ik sta voor de keuze: ofwel speel ik dichter bij huis of ik trek naar het buitenland." Hij gaat overigens nuchter om met feit dat zijn debuut in het Belgische elftal wellicht leidt tot interesse van Belgische topclubs in zijn persoontje: "Ik lig er niet echt wakker van, maar ik zie een terugkeer naar België wel zitten", zegt de verdediger eerlijk.

 

VoetbalPrimeur.nl neemt de loopbaan van de inmiddels 25-jarige De Roover nog eens onder de loep. Hij debuteerde al op zijn zeventiende bij Verbroedering Geel in het Belgische betaalde voetbal. Via Westerlo, PSV (gekomen als rechtsbuiten maar Guus Hiddink bouwde hem om tot rechtsback!) en FC Eindhoven kwam hij in 2006 bij Sparta terecht, waar hij definitief doorbrak. In de voor de FC sportief gezien desastreus verlopen winterstop van het seizoen 2007-2008 plukte FC Groningen hem weg bij de Rotterdamse club toen de wergweigerende Bruno $ilva opeens in een rood-wit shirt bleek rond te lopen. Sepp maakte zijn debuut voor FC Groningen op 27 januari 2008 in de uitwedstrijd tegen Feyenoord, overigens de laatste wedstrijd in het shirt van FC Groningen van de inmiddels bij de beloften van Ajax wegkwijnende Rasmus Lindgren.

Nu, ruim drie jaar later na zijn doorbraak bij Sparta, zit hij voor het eerst bij de nationale selectie van België. Rijkelijk laat, vindt ook de 25-jarige De Roover zelf. "In Nederland kennen ze me ook al beter en vragen ze al lang waarom ik nog niet voor België speel. In eigen land zijn er nog maar weinig mensen waarbij de naam De Roover een belletje doet rinkelen."

 

Sepps contract met FC Groningen loopt nog tot en met het einde van het lopende seizoen. FC Groningen heeft echter in de contracten van een aantal spelers éénzijdig te lichten opties bedongen. Concreet betekent dit dat als de club graag wil dat zo'n speler van wie het contract-met-éénzijdige-optie afloopt langer het groen-witte shirt draagt, dat het contract dan wordt verlengd. De spelers om wie het gaat zijn Luciano, Tim Matavz, Ondrej Svejdik en ... Sepp de Roover.

 

De FC kan dus rustig afwachten of Sepps vorm van weleer, die hij dit seizoen nog niet constant genoeg heeft getoond, wat langduriger terugkomt. In dat geval is een gratis de deur uitlopen aan het eind van dit seizoen er niet bij: een geïnteresseerde club zal dan in de buidel moeten tasten om de optie af te kopen.