Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

87 gasten online

FC Groningen houdt de selectie intact - op naar Europees voetbal!

Menigeen betichtte Hans Nijland van grootspraak, toen hij op 29 november jl. overtuigend de woorden sprak: "FC Groningen staat er financieel uitstekend voor en er is geen enkele urgentie om Tadic in januari te verkopen. Dat gaat dus ook niet gebeuren." Sla ons artikel van die dag er nog maar eens op na. Maar nu de transfer window erop zit kunnen we constateren dat onze algemeen directeur woord heeft gehouden.

 

Scouts van diverse buitenlandse clubs hebben zich op wedstrijden van FC Groningen gestort om met name Dusan Tadic onder de loep te nemen, en clubs als FC Twente en Málaga CF hadden miljoenen over om onze vedette los te weken. Nu de kruitdampen van de slaaprust- en F5-knop-kostende januarimaand zijn opgetrokken kunnen we constateren dat de selectie van de Trots van het Noorden intact is gebleven, op de aan VVV-Venlo verhuurde en aldaar geblesseerd geraakte Danny Holla na. Wat ons betreft is een groot compliment aan de clubleiding van FC Groningen op z'n plaats!

 

Ook voor ons was het een hectische maand, die onze site een enorm aantal van ca. 190.000 bezoeken heeft opgeleverd, voor ons in ons ca. 2,5 jarig bestaan een record. Absolute uitschieter was de dag van gisteren met maar liefst 12.000 bezoeken. We bedanken iedereen voor het in ons gestelde vertrouwen!

 

Gelukkig kunnen we nu weer overgaan tot de hoofdzaak zonder dat we ons nerveus op allerlei zinnige en onzinnige transfergeruchten hoeven te storten. Het belangrijke restant van het seizoen 2011-2012 staat voor de deur. Het zal gaan om het realiseren van de uitgesproken doelstelling: het behalen van Europees voetbal. Dit kan door bij de eerste vier te eindigen (of eerste vijf, mocht de bekerwinnaar bij de eerste vier eindigen, of eerste zes, mocht Nederland op basis van het Fair Play-klassement van de UEFA een extra plek voor de Europa League toegewezen krijgen, een situatie die op dit moment actueel zou zijn als de huidige Fair Play-tussenstand tot eindstand zou worden gebombardeerd), of door de play-offs voor de tweede voorronde van de Europa League te winnen. Deze play-offs gaan tussen de nummers 5 t/m 8 van de eindstand dan wel 6 t/m 9 dan wel 7 t/m 10.

 

Beide mogelijkheden (rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal of via de play-offs) moeten als pittig worden beschouwd. Maar onmogelijk is er in deze Eredivisie, waar vele clubs goede met mindere resultaten afwisselen en waarin FC Groningen zeker thuis van iedereen kan winnen, niets!

 

Kop d'r veur, spelers en supporters! En wie weet is dit dan de bekroning op dit seizoen:

 

 

Eerste horde die genomen moet worden: RKC-thuis. Een niet te onderschatten tegenstander. Per direct gaan wij ons hierop richten.

 

We sluiten echter af met een citaat uit AD.nl, dat lovende woorden over heeft voor FC Groningen:

 

De ontwikkelingen rond Tadic waren spectaculairder. FC Twente stelde alles in het werk om hem los te krijgen bij FC Groningen. Toen de Tukkers nadrukkelijk waren afgewezen, meldde zich gistermiddag Malaga. De club van Ruud van Nistelrooy kreeg eveneens 'nee' te horen in de Euroborg. Je hebt als management ballen, wanneer je met een vertegenwoordiger uit de Primera División weigert om zelfs maar aan tafel te schuiven. De rest van de eredivisie zou voorzichtig de rode loper uitrollen.


Overdag was directeur Hans Nijland vrij stellig. Een verslaggever van het Dagblad van het Noorden vroeg hem of Tadic dan misschien voor 20 miljoen nog te koop was. 'Nee', zei Nijland. 'Ik ga onze supporters niet belazeren. Wij willen het seizoen met Tadic afmaken, dat hebben we afgesproken en beloofd en dat komen we na.'

 

Laat het in de komende 15 wedstrijden maar zien, Dusan! Make us proud!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.