Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

115 gasten online

KNVB verplaatst opnieuw wedstrijd van FC Groningen vanwege Eredivisie Live

We waren al niet blij met het feit dat de wedstrijd Excelsior - FC Groningen op het incourante tijdstip van zondagmiddag 25 maart 2012, 12:30 uur was geprogrammeerd, maar de KNVB heeft deze wedstrijd opnieuw vastgesteld. Uitsupporters die de Trots van het Noorden achterna willen reizen, en dat zijn er dit seizoen gelukkig meer dan ooit tevoren, zullen een deel van vrijdag 23 maart a.s. vrij moeten nemen omdat er die avond om 20 uur afgetrapt moet worden op Woudestein.

 

Reden voor de verplaatsing: AZ - RKC is juist van vrijdag naar zondag verplaatst omdat AZ die week op donderdag een KNVB-bekerwedstrijd dient te spelen. Omwille van het met Eredivisie Live afgesloten TV-contract dient er ook een wedstrijd de omgekeerde route te bewandelen. De keuze is wederom op een wedstrijd van FC Groningen gevallen. Diverse jeugdige supporters van FC Groningen zullen nu niet meer in de gelegenheid zijn de wedstrijd bij te wonnen; de Junior Club zal zich gedupeerd voelen. Ook vele andere supporters zullen op vrijdag niet zomaar vrij kunnen krijgen. De files in de Randstad zijn op vrijdag berucht en daarom zullen supporters vroeg vanuit Groningen moeten vertrekken. Wederom bewijst de KNVB uitsluitend oog te hebben voor de commercie en niet voor de fans.

 

FC Utrecht protesteerde onlangs met succes tegen de verplaatsing van de wedstrijd van FC Utrecht tegen FC Groningen van zondagmiddag 18 maart naar zaterdagavond 17 maart, omdat een gepland kidsevenement door die verplaatsing geen doorgang kon vinden.

 

Wij hopen dat FC Groningen net als FC Utrecht een krachtig protest richting Zeist zal sturen. Reageerde de bond gisteren nota bene nog per sms (!) op het verzoek van FC Groningen om de wedstrijd tegen RKC te verplaatsen, vandaag kunnen de betrokken clubs op de website van de KNVB kennis nemen van de programmering van de bekerwedstrijden en daarme verbonden verplaatsingen van competitiewedstrijden. De droge tekst van het volledige bericht:

 

Wedstrijdvaststelling halve finales KNVB beker 2011/'12
UITGEGEVEN: maandag, 6 februari 2012 18:19 LAATST GEWIJZIGD: maandag, 6 februari 2012 18:20
Het speelschema voor de halve finales van de KNVB beker is bekend.

Woensdag 21 maart 2012
Sc Heerenveen - PSV: 20.45 uur (live tv-uitzending)

Donderdag 22 maart 2012
AZ - Heracles Almelo: 20.45 uur (live tv-uitzending)

Als gevolg van bovengenoemde vaststelling zijn er drie wijzigingen in datum en aanvangstijdstip voor de speelronde in de Eredivisie van 23 tot en met 25 maart 2012.

Heracles Almelo - FC Utrecht: van zaterdag 24 maart, 18.45 uur naar zondag 25 maart 14.30 uur
Excelsior - FC - FC Groningen: van zondag 25 maart, 12.30 uur naar vrijdag 23 maart, 20.00 uur
AZ - RKC Waalwijk: van vrijdag 23 maart, 20.00 uur naar zondag 25 maart, 12.30 uur

 

Gerelateerde artikelen:

 

05-01-2012 Protesten FC Utrecht hebben succes: duel tegen FC Groningen toch op zondag

23-12-2011 Wedstrijdwijzigingen FC Groningen baren opzien

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.