Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

128 gasten online

Femi mist zware competitiewedstrijden FC door deelname Nigeria aan African Nations Cup

We wisten het natuurlijk van tevoren toen Oluwafemi Ajilore (Femi) gecontracteerd werd: we zijn hem een poosje kwijt als hij wordt opgeroepen voor het Nigeriaanse nationale elftal, aangezien Afrikaanse landen in de winter hun Africa Cup of Nations organiseren. Een jaar na zijn inlijving is het zover. Femi is vaste kracht van Nigeria en moet in de winterstop cruciale wedstrijden van FC Groningen tegen Twente en AZ aan zich voorbij laten gaan, vanwege het toernooi dat in Angola van 10-31 januari 2010 wordt gespeeld. Een aderlating voor de FC.

 

Nigeria heeft zich dit weekend voor het WK geplaatst door zelf met 2-3 te winnen in en tegen Kenia, terwijl naaste concurrent Tunesië met 1-0 het schip inging tegen Mozambique. Femi speelde het eerste uur van de wedstrijd mee.

 

Femi mag echter al eerder dan tijdens het WK, dat komende zomer in Zuid-Afrika wordt gehouden, aan de bak. In Angola wordt in de periode van 10 tot en met 31 januari 2010 een voor Afrikaanse landen prestigieus toernooi georganiseerd: de Africa Cup of Nations. Aan dit exotische toernooi doen 12 landen mee, waaronder Nigeria. De toernooi-indeling wordt op 20 november a.s. uit de hoge hoed getoverd in het International Conference Centre, Talatona in - of all places - Luanda.

 

Aangezien Femi de laatste interlands vaste klant is in de selectie van het Nigeriaanse nationale elftal is het wel erg onwaarschijnlijk om te veronderstellen dat de Nigeriaanse bondscoach onze goedlachse controleur niet meeneemt naar Angola. Een blik op de wedstrijdkalender van FC Groningen leert dat we in de volgende wedstrijden moeten vrezen voor de inzetbaarheid van Femi:


zondag 24 januari 2010 FC Groningen - FC Twente

zaterdag 30 januari 2010 AZ - FC Groningen

dinsdag 2 februari 2010 FC Groningen - ADO Den Haag

 

Er kleven dus niet alleen voordelen aan het in de selectie van FC Groningen hebben van een Afrikaanse speler die steeds meer in vorm raakt...

 

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.