Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

289 gasten online

Mogelijk zeven spelers van FC Groningen internationaal op pad

UPDATE vrijdag 24 februari 2012: Zes genomineerden halen definitieve selectie

 

Stand van zaken woensdag 15 februari 2012:

Als alle voorlopig genomineerden daadwerkelijk voor de betreffende nationale elftallen worden geselecteerd, dan zal er op woensdag 29 februari a.s. - en de dagen daarvóór - een zeer overzichtelijk groepje op het TCN trainingsveld te bewonderen zijn, en Pieter Huistra zal zijn voorbereiding op het uitduel tegen Feyenoord, dat op 4 maart 2012 gepeeld wordt, ietwat gedwarsboomd zien. Leandro Bacuna, Virgil van Dijk en Maikel Kieftenbeld zitten bij de voorlopige selectie van Jong Oranje, Lorenzo Burnet is voorlopig geselecteerd voor het Ned. Beloftenelftal, Stefan van der Lei behoort tot de voorselectie van Oranje Onder 19, Dusan Tadic is voor het Servische nationale elftal genomineerd en Tim Sparv mag de kleuren van Finland verdedigen. Genoemde teams spelen allemaal op woensdag 29 februari 2012 een oefeninterland, en Servië speelt bovendien een dag eerder ook al een interland: er wordt die dagen een minitoernooi op Cyprus gespeeld waaraan Servië meedoet.

 

UPDATE vrijdag 24 februari 2012: Zes genomineerden halen definitieve selectie

Vandaag is de definitieve selectie van allerlei nationale ploegen bekend gemaakt. FC Groningen is met de volgende spelers ruim vertegenwoordigd, zo schrijft de FC op haar clubsite:

Jong Oranje: Leandro Bacuna en Virgil van Dijk

Nederlands Beloftenelftal: Lorenzo Burnet en Maikel Kieftenbeld (Kieftenbeld is dus afgevallen bij Jong Oranje maar wel voor het Beloftenelftal geselecteerd)

Servië: Dusan Tadic

Finland: Tim Sparv

Stefan van der Lei is opgenomen op de standby-lijst van Oranje Onder 19.

 

UPDATE zondag 26 februari 2012: Maikel Kieftenbeld alsnog opgeroepen voor Jong Oranje

Doordat Jordy Clasie van Feyenoord zich vandaag met liesklachten heeft afgemeld bij de selectie van Jong Oranje is er alsnog een plaatsje vrijgekomen voor Maikel Kieftenbeld. Kieftenbeld was al opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje, maar viel bij de laatste schifting af, waarna Maikel doorschoof naar de selectie van Het Ned. Beloftenelftal. Hij zal Clasie echter vervangen bij Jong Oranje dat in Schotland een EK-kwalificatieduel speelt tegen Jong Schotland.

 

Een overzicht van de verschillende duels:

 

Jong Schotland - Jong Oranje (Saint Mirren Park, Paisley; live te zien op RTL7; 18:30 uur)

Ned. Beloftenelftal - Denemarken (Spakenburg)

Zwitserland Onder 19 - Oranje Onder 19 (Locarno)

Servië (mini-toernooi op Cyprus tegen Armenië en Cyprus)

Oostenrijk - Finland (Wörthersee Stadion, Klagenfurt)

 

Wij hadden tot voor kort nog nooit van het Nederlands Beloftenelftal gehoord. De site van de KNVB verschaft duidelijkheid:

 

Het Nederlandse beloftenelftal bestaat uit spelers die vaak al wekelijks te zien zijn in de Eredivisie. Het Beloftenteam speelt alleen oefeninterlands. Het belangrijkste doel van dit team – een stap hoger dan Onder 19 – is om de spelers internationale ervaring te laten opdoen. Zo kunnen zij zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen, onder andere met het oog op Jong Oranje. Adrie Koster begeleidt het Beloftenelftal in elk geval tot het einde van dit seizoen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.