Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

145 gasten online

Patrick Busby nieuwe scout van FC Groningen

Op 26 januari jl. schreven wij in dit artikel dat Antoine van der Linden kandidaat was om de scoutingstaf van FC Groningen per 1 maart a.s. uit te breiden. Door de naam van de ex/speler van FC Groningen kan echter een streep, want de FC heeft vanavond op haar clubsite gemeld dat Patrick Busby (39) per 1 maart 2012 de nieuwe scout van FC Groningen wordt en in die functie de naar Zuid-Amerika vertrekkende Grads Fühler opvolgt.

 

Busby tekent in Euroborg een contract tot medio 2013, waarbij beide partijen de intentie hebben ook daarna tot een langdurige samenwerking te komen, zo schrijft FC Groningen.

 

Grads Fühler verhuist binnenkort naar Peru en gaat vanuit de hoofdstad Lima doorlopend voor FC Groningen scouten in Zuid-Amerika en daarnaast zal hij tevens werkzaamheden gaan verrichten voor de Italiaanse topclub Udinese. In die zin moet Busby o.i. dus feitelijk niet als opvolger van Fühler worden gezien, maar eerder als degene die de scoutingwerkzaamheden van Fühler in bv. Oost-Europa overneemt.

 

FC Groningen schrijft het volgende over de aanstelling van Busby:

 

Busby heeft sinds 1996 een staat van dienst opgebouwd op het gebied van scouting, zowel nationaal als internationaal. Busby, geboren in Haarlem en woonachtig in Uitgeest, werkte eerst vijf jaar lang voor de jeugdscouting van ajax. In de periode van 2001 tot 2003 was hij werkzaam bij het makelaarsbureau Nr. 10. Vervolgens was hij zes jaar lang zelfstandig scout, waarbij hij spelers en clubs met elkaar in contact bracht, met een focus op Zuid-Amerika. In 2009 werd Busby gevraagd als scout bij de Duitse topclub Hamburger SV. Hij was tot 2011 werkzaam voor de club uit Noord-Duitsland, waar voormalig FC-spits Marcus Berg nu onder contract staat.


FC Groningen ging op zoek naar een nieuwe fulltime scout voor Nederland en Europa nadat met Fühler was overeengekomen dat zijn vaste standplaats Peru zou worden. Vanuit de hoofdstad Lima gaat Fühler doorlopend voor FC Groningen scouten in de Zuid-Amerika en daarnaast zal hij tevens werkzaamheden gaan verrichten voor de Italiaanse topclub Udinese.


Uit de vele sollicitaties, die manager technische zaken Henk Veldmate binnen kreeg, viel de keuze uiteindelijk op Busby. "Met zijn achtergrond en ervaring denken wij met Patrick de juiste man binnen gehaald te hebben. Patrick heeft nationale en internationale ervaring, een goed netwerk, kennis van zaken en het juiste voetbaltechnische inzicht. Al die elementen komen samen in de functie van scout, zoals wij die voor ogen hebben. Bovendien is Patrick een enthousiaste vent en het is mooi dat we nagenoeg direct over hem kunnen beschikken. Dat loopt parallel met de verhuizing van Grads naar Peru."


Busby zelf is opgetogen met zijn nieuwe baan. "FC Groningen is een mooie, stabiele club. De club werkt met korte lijnen, dat spreekt me aan. Je wordt als scout bij deze club dicht bij het beslissingstraject betrokken. Je hebt hierdoor een directe bijdrage. Gezien mijn achtergrond, denk ik uitstekend te passen in de rol van scout zoals FC Groningen die graag ziet. Ik ga vol ambitie en met positieve energie aan de slag."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.