Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

246 gasten online

FC Groningen verlengt contract van Brian van Loo niet

FC Groningen heeft besloten het aan het einde van dit seizoen aflopende contract van Brian van Loo niet te verlengen, zo meldt de FC op de clubsite. Van Loo debuteerde op 18 maart 2007 voor FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen FC Twente, maar viel in die wedstrijd na 18 minuten geblesseerd uit en moest door Bas Roorda worden vervangen.

 

Brian heeft tot nu toe 93 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden gekeept. Eerder speelde hij tussen 1999 en 2006 voor Heracles. Hij woont nog altijd in Almelo. Brian van Loo, die op 2 april a.s. 37 jaar wordt, reageert als volgt op het besluit van FC Groningen, dat voor ons niet onverwacht komt: "Ik kan nu al terugblikken op een fantastische tijd bij FC Groningen. Het behalen van Europees voetbal en het spelen in de UEFA Cup zijn hoogtepunten geweest in de afgelopen zes jaar. Ik heb een goede tijd gehad en aan het einde van dit seizoen is het goed geweest."

 

Over de eveneens aflopende contracten van Koen van de Laak en Petter Andersson is (ons) nog niets bekend. Van de Laak aast op een nieuw avontuur (bron: Groninger Gezinsbode). Inzake Andersson ligt de bal volledig bij de Zweed: FC Groningen heeft kenbaar gemaakt met hem door te willen. Het is nu aan Petter. 

 

Ook de verbintenis van Luis Pedro (da Silva Ferreira), samen met Tim Keurntjes de enige speler van de B-kern met een contract, loopt aan het einde van dit seizoen af. Hij speelt sinds de C-junioren voor FC Groningen. De FC bezit een optie om het contract van de speler, die bij v.v. Helpman is begonnen, met één seizoen te verlengen, zie ons artikel van 14 juni 2010. De overige spelers van de B-kern (Nick Bakker, Atilay Batbay, Hilal Ben Moussa, Henk Bos en Renze Fij) zijn amateur en dus transfervrij. Tim Keurntjes heeft nog een doorlopend contract tot medio 2013. Drie van de vijf verhuurde spelers hebben een doorlopend contract: Oluwafemi Ajilore (Brøndby, tot 2013), Danny Holla (VVV, 2013) en Leonard Nienhuis (Veendam, 2014). De contracten van Shkodran Metaj (Emmen, heeft daar getekend tot 2014) en Danny Menting (Veendam) lopen af (bron: Groninger Gezinsbode).

 

 

Reactie Henk Veldmate:

 

"De komende periode gaan wij ons beraden over de opvolging van Brian van Loo en het totaalplaatje rond de invulling van de positie van doelman. Luciano da Silva en Leonard Nienhuis hebben nog een doorlopend contract."

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.