Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

135 gasten online

Henk Veldmate tikt Pieter Huistra op de vingers

Pieter Huistra gaf na afloop van de dramatisch verloren wedstrijd tegen N.E.C. voor de camera's van Eredivisie Live aan dat er teveel spelers door het ijs waren gezakt, en dat dit bij de evaluatie over dit seizoen keihard zou meewegen bij de beslissing welke spelers meekunnen en welke spelers afhaken.

 

Wij schreven toen in het wedstrijdverslag: "Maar dit is wel erg slap, te makkelijk en te eenzijdig gezegd. Spelers hebben nu eenmaal doorlopende contracten. En verder moet er NU iets gebeuren, niet pas na afloop van dit seizoen. Niet alleen de spelers zijn vanavond door het ijs gezakt... De trainersstaf kan de schuld nu niet alleen bij de spelers zoeken."

 

Inmiddels is ook duidelijk geworden dat technisch manager Henk Veldmate bepaald niet gelukkig is met de uitlatingen van Pieter Huistra. Voetbal International schrijft vandaag in de papieren editie dat Huistra naar de toekomst blikt, maar dat Veldmate liever naar de korte termijn kijkt. Veldmate: "Dat heb ik Pieter ook gezegd. Het gaat er niet om wat er volgend seizoen gebeurt, het gaat om het hier en nu. Als we vandaag slecht presteren, moeten we het morgen verbeteren. Het duel met PSV weegt in mijn ogen even zwaar, feit is dat alleen deze spelers zich kunnen revancheren." Over de prestatie van FC Groningen tegen N.E.C. is Veldmate duidelijk: "Volledig onder de maat, daar zijn we het over eens. Tegen PSV hadden we een prachtige opleving, maar we zakken te vaak door onze ondergrens." Hij vindt het lastig om de oorzaak aan te wijzen, maar: "Duidelijk is dat we weten dat het beter kan. Het is dus niet hopen op betere tijden, maar ervan uitgaan dat de knop om gaat."

 

De wedstrijd waarin de knop om zal moeten is die van komende zondag, als FC Groningen de zware uitwedstrijd bij Feyenoord mag spelen. Ronald Koeman vindt dat zijn ploeg komende zondag tegen FC Groningen iets te bewijzen heeft, na puntverlies tegen RKC (1-1) en PSV (3-2 verlies). In Voetbal International komt Koeman aan het woord: "We spelen nu twee keer op rij thuis. Na FC Groningen krijgen we FC Utrecht op bezoek. Als we bovenin willen blijven meedoen, moeten we deze duels winnen, maar dat gaat niet vanzelf. Juist dit soort wedstrijden is lastig voor ons. Bij PSV, dat het spel wil maken, boden we goed weerstand doordat zoiets ons wel ligt, maar nu moeten we zélf het spel maken. Op dat onderdeel kunnen en moeten we ons ontwikkelen. We krijgen nu de kans te laten zien dat we in dat opzicht ook progressie boeken."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.