Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online

Femi op zijspoor beland bij Brøndby; terugkeer naar Groningen lijkt onvermijdelijk

Op 10 januari jl. schreven wij in dit artikel dat Sportsdirektør Ole Bjur van Brøndby IF op dat moment nog geen beslissing wilde nemen of Femi ook het komende seizoen in Denemarken te bewonderen zou zijn. FC Groningen maakte op 8 augustus 2011 bekend dat het Oluwafemi Ajilore voor één jaar aan de Deense club zou verhuren; Brøndby heeft bij de huurovereenkomst een optie tot koop bedongen. Gisteren is de Deense competitie echter hervat (de winterstop duurde maar liefst van begin december tot begin maart), en Femi zat tijdens het met 1-0 gewonnen duel tegen Sønderjysk Elitesport (kortweg SønderjyskE) de volle 90 minuten op de bank, terwijl Mike Jensen, Femi's concurrent voor de controleurspositie, in de basis stond en de hele wedstrijd heeft gespeeld (bron: Soccerway.com).

 

Femi kwam in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft ook al niet voor in de plannen van trainer Aurelijus Skarbalius, die op 24 oktober 2011 - daags na de nederlaag van Brøndby tegen Silkeborg - de opvolger werd van de eerder die dag ontslagen trainer Henrik Jensen (de vader van de hierboven genoemde Mike Jensen). Onder Henrik Jensen was Femi nog een vaste waarde in het eerste elftal, maar de nieuwe trainer Skarbalius heeft in de oefenwedstrijden die in de winterstop zijn gespeeld praktisch geen beroep op Femi gedaan, en zette Femi bij de hervatting van de competitie op de bank. Een terugkeer van Femi naar FC Groningen lijkt onvermijdelijk.

 

Op 28 februari jl. speelden Femi en Mike Jensen beiden mee in de beloften van Brøndby IF, dat een wedstrijd speelde tegen de beloften van Esbjerg fB (bron: clubsite Brøndby IF). Bent Christensen Arensøe, assistent-trainer van het eerste elftal en coach van de beloften, gaf na deze wedstrijd van het tweede elftal van Brøndby IF aan dat de Deense beloften de in de winter getrainde facetten goed in de praktijk hadden gebracht, en dat het met Jensen en Femi goed liep.

 

Jensen heeft gisteren vervolgens de voorkeur gekregen boven Femi in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. In de diverse tijdens de winterstop gespeelde oefenwedstrijden van het eerste elftal was het niet anders. In onze ogen is het zeer onwaarschijnlijk dat de Deense club de optie tot koop zal lichten. Brøndby gaat het financieel bepaald niet voor de wind en wij kunnen ons niet voorstellen dat het zich kan permitteren een dure Nigeriaanse bankzitter op de loonlijst te hebben. Dit zal betekenen dat Femi zich per 1 juli a.s. in Groningen zal melden en de voorbereiding op het nieuwe seizoen van FC Groningen zal meedraaien.

 

In Groningen, waar hij zeer eenzaam en ongelukkig was en het mede daardoor onder zowel Ron Jans als Pieter Huistra nooit heeft kunnen waarmaken, heeft hij nog een contract tot medio 2013. Het verhuren van Femi aan Brøndby IF was het beste voor alle partijen, zoals ook een verhuur van Nicklas Pedersen voor zowel FC Groningen als Pedersen het beste zou zijn, maar wij achten het niet waarschijnlijk dat Femi na dit seizoen opnieuw het shirt van Brøndby zal dragen. Dit heeft voor FC Groningen een aanslag op de salarishuishouding tot gevolg en kan een versterking voor volgend seizoen op een andere positie in de weg staan.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.