Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

217 gasten online

Femi begint opnieuw op de bank bij Brøndby

Oluwafemi Ajilore, kortweg Femi, de aan Brøndby IF verhuurde middenvelder die bij FC Groningen nog een contract heeft tot medio 2013, moet ook in de tweede wedstrijd die zijn club na de winterstop speelt op de bank beginnen. De hoogste Deense divisie, de Superliga, is vorige week hervat, en Brøndby won de wedstrijd tegen SønderjyskE met 1-0. Femi moest de volle 90 minuten vanaf de bank toekijken. Vanavond om 18 uur is de wedstrijd van Brøndby tegen AGF (Aarhus Gymnastikforening) van start gegaan, en opnieuw moet Femi bij de start van de wedstrijd op de bank beginnen.

 

Wil FC Groningen de hoop levendig houden dat Brøndby de optie tot koop licht en de Nigeriaan definitief overneemt, dan is het zaak dat Femi snel aan spelen in het eerste elftal toekomt. Hier ziet het op dit moment niet naar uit.

 

De wedstrijd tussen Brøndby IF en AGF eindigde vanavond voor 14.804 toeschouwers in een 0-0 gelijkspel. Femi moest opnieuw 90 minuten vanaf de bank toekijken. Zijn concurrent op het verdedigende middenveld, Mike Jensen, werd in de 61e minuut - met geel op zak - naar de kant gehaald, maar in zijn plaats kwam niet Femi maar Franck Semou, een andere defensieve middenvelder. Dit geeft te denken...

 

UPDATE maandag 12 maart 2012: Femi speelt opnieuw bij het reserveteam van Brøndby IF

Daags nadat hij in de competitiewedstrijd van het eerste elftal van Brøndby wederom op de bank heeft gezeten is Femi in een wedstrijd van de reserves van Brøndby wel in actie gekomen, zo lezen we op de clubsite van Brøndby. Femi speelde in de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen de reserves van SønderjyskE de volle 90 minuten en lijkt dus blessurevrij te zijn.

 

Komende zondag speelt het eerste elftal van Brøndby een uitwedstrijd bij het als tweede geklasseerde Nordsjælland. Wij hopen dat Femi dan speeltijd wordt gegund.

 

Femi, die eerder door een kuitblessure geveld was, gaf op 7 maart jl. in Kanalsport.dk aan dat hij zichzelf voor 80-85% fit acht, maar clubarts Eilif Larsen gaf op dezelfde dag in Tipsbladet.dk aan dat Femi hersteld is en inzetbaar is tegen AGF. Op 28 februari jl. kon Femi al meedoen aan een oefenwedstrijd van de beloften van Brøndby IF.

 

Sinds de Deense club, die momenteel als negende geklasseerd is in de Superliga (waaraan 12 ploegen deelnemen waarvan er twee degraderen), trainer Henrik Jensen heeft vervangen door Aurelijus Skarbalius is Femi op een zijspoor beland. Hij lijkt sinds de oefencampagne in de winterstop niet voor te komen in de plannen van Skarbalius, die de voorkeur geeft aan Mike Jensen als controleur. Dit schreven wij op maandag 5 maart jl. in dit artikel. Op die dag speelde Femi overigens ook mee in de uitwedstrijd van de beloften tegen de reserves van AaB (uitslag 2-2).

 

Ook in de tweede wedstrijd van het eerste elftal van Brøndby, de thuiswedstrijd tegen AGF, dat vierde staat, begint Femi op de bank. In de basis staan volgens de clubsite van Brøndby IF niet alleen Femi's concurrent, Mike Jensen, maar ook de ons niet onbekende Dennis Rommedahl, Michael Krohn-Dehli en Mikkel Thygesen, die eerder door FC Groningen werd gevolgd, zoals wij in dit artikel op 13 maart 2011 berichten.

 

Gerelateerde artikelen:

 

05-03-2012 Femi op zijspoor beland bij Brøndby; terugkeer naar Groningen lijkt onvermijdelijk

10-01-2012 Brøndby IF wacht nog met besluit over toekomst Femi

26-07-2011 Deense pers: "Brøndby en FC Groningen onderhandelen nog over Femi"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.