Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

207 gasten online

Veldmate: "Tadic wil graag in Nederland blijven; deal met Twente nog niet rond"

In een vraaggesprek met De Pers ontkent technisch manager Henk Veldmate dat FC Groningen inzake Dusan Tadic al een deal met FC Twente heeft gesloten, maar het begint er steeds meer op te lijken dat de volgende club van de Serviër wél uit Enschede komt. Veldmate: "Dusan wil graag in Nederland blijven voetballen, maar dan wel bij een club waar hij Europees voetbal speelt. Dat wordt een volgende stap in zijn carrière, en daarna volgt er nóg een stap, die naar de absolute Europese top."

 

Net als in 2010 zal Dusan een weloverwogen keuze over zijn toekomst maken. Toen de flankflitser nog voor Vojvodina speelde was FC Groningen bepaald niet de enige club die interesse in Tadic toonde. Tadic koos echter niet voor het grote geld maar voor FC Groningen. En ook nu zal hij geen ondoordachte keuze maken. Dusan: "Voordat ik naar Groningen kwam, heb ik samen met mijn omgeving heel goed nagedacht wat het beste voor mijn ontwikkeling zou zijn. Dat ga ik nu weer doen. Alle belangrijke mensen om me heen – familie, manager, vriendin en vrienden – mogen hun mening geven. Daar luister ik naar en dan kom ik tot een weloverwogen keuze."

 

Ted van Leeuwen, technisch directeur van Vitesse, zegt dat ook Vitesse belangstelling had voor Tadic. Tot een deal is het nooit gekomen. Van Leeuwen over Tadic: "Tadic is de beste speler die ik in jaren in Nederland heb zien spelen."

 

 

Ook Borussia Mönchengladbach werd in de winterstop nadrukkelijk met Dusan Tadic in verbinding gebracht. De Duitse club heeft vorige maand echter het contract met de Venezolaanse aanvallende middenvelder Juan Arango met twee jaar verlengd tot medio 2014, en hierdoor lijkt het onwaarschijnlijk dat de huidige nummer drie van de Bundesliga Tadic zal pogen te contracteren, zo zijn fans van Borussia op het Dusan Tadic-topic van transfermarkt.de van mening.

 

Zowel Henk Veldmate als Dusan Tadic gaan nog even in op de manier hoe de overgang van Tadic van Vojvodina naar FC Groningen tot stand kon komen. De Pers schrijft daarover:


Henk Veldmate weet nog exact wanneer hij Dusan Tadic voor het eerst zag spelen. Na lovende rapporten van hoofdscout Grads Fühler reisde de technisch manager van FC Groningen naar een jeugdwedstrijd tussen Servië en Roemenië. ‘Dat zijn duels waar zóveel talent op het veld staat. Dusan was er slechts één van, maar het werd ons al snel duidelijk dat hij exceptionle kwaliteiten had. Tadic is een voetballer die onder álle omstandigheden rustig blijft. Dat is een kwaliteit die weinig spelers hebben.’


Maar toen Veldmate op de tribune naar links keek zag hij scouts van Europese topclubs, en als hij naar rechts keek speurders van andere grootmachten die Tadic ook hadden zien schitteren. ‘Via ons netwerk hebben we contact met hem en zijn omgeving gelegd. We hebben hen ervan proberen te overtuigen dat de eredivisie de beste stap in zijn carrière zou zijn. Hij had al een bod van een Spaanse club liggen, waar hij meer kon verdienen.’ Tadic koos voor de weg van de geleidelijkheid, zoals hij dat bij zijn volgende keuze ook zal doen.

 

Dusan Tadic over de weloverwogen keuze voor FC Groningen: 

 

Zo deed hij dat ook toen Veldmate bij hem in de huiskamer zat. ‘Ik heb me toen verdiept in Nederland. In het voetbal, maar ook in het karakter van de mensen. Hoe is de cultuur, hoe gaan ze daar met anderen om? Pas ik daarin? Is het goed voor mijn vriendin? Ja, natuurlijk heeft zij óók een stem in mijn carrière. Het werd me al snel duidelijk dat Nederland en de eredivisie voor mij op dat moment de beste oplossing waren.’

 

De vraag is of er anno 2012 überhaupt sprake is van een keuze. Alle vermeende belangstelling van de halve Bundesliga ten spijt - er lijkt bepaald geen biedingenstrijd rond onze sterspeler te zijn losgebarsten. Mocht FC Twente uiteindelijk de enige club zijn die concreet een bedrag van meer dan € 7 miljoen voor Tadic op tafel wil leggen, en ziet Dusan Tadic FC Twente daadwerkelijk als een voor hem en zijn carrière verstandige volgende club, dan kan Hans Nijland niet anders dan met Joop Munsterman tot een akkoord komen en te trachten zo gunstig mogelijke doorverkoopclausules en andere snuisterijen uit het vuur te slepen. FC Groningen verkeert momenteel niet in de positie dat het dit soort bedragen kan weigeren.

 

De supporters van FC Groningen blijven in dat geval wel met een onverteerbare kater achter - volgend seizoen zal Dusan Tadic in een rood shirt furore maken in de Eredivisie en twee maal per jaar zelfs tegen ons gaan spelen en onze backs zoekspelen. Laten we hopen dat er snel een moment komt dat toppers van FC Groningen bij een vertrek oet Stad de rest van de Eredivisie overslaan en hun heil meteen in het buitenland zoeken. Deze ontwikkeling had zich al ingezet, maar helaas verkast er af en toe iemand naar een andere Nederlandse club....

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.