Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

151 gasten online

"Nienhuis belangrijkste kandidaat om Van Loo op te volgen als tweede keeper"

Volgens de papieren versie van Voetbal International heeft het er alle schijn van dat FC Groningen komend seizoen de keepersvacature, ontstaan omdat het contract met Brian van Loo niet wordt verlengd, intern oplost. Het blad schrijft dat Leonard Nienhuis de belangrijkste kandidaat lijkt om door te schuiven naar de selectie van Pieter Huistra. Nienhuis maakt deel uit van de B-kern van FC Groningen en speelt dit seizoen op huurbasis voor SC Veendam. Binnen de B-kern zijn Leonard Nienhuis en Tim Keurntjes de enige spelers met een doorlopend contract. Ook Luis Pedro heeft een contract, maar zijn verbintenis loopt aan het einde van dit seizoen af. FC Groningen bezit een eenzijdige optie om dit contract met één seizoen te verlengen.

 

Technisch manager Henk Veldmate komt in de VI ook aan het woord. Veldmate: "Nienhuis is zeker een interessante optie. Eventueel bestaat ook de kans dat we een keeper van buiten halen, maar dat moeten we de komende maanden intern kortsluiten."

 

Wie er echter ook wordt aangetrokken, Luciano blijft eerste keeper, zo schrijft VI.

 

FC Groningen heeft eerder dit seizoen Robbin Ruiter van FC Volendam benaderd, maar Ruiter heeft aangegeven niet voor FC Groningen te willen spelen.

 

Het lijkt erop dat FC Groningen er nu vanuit gaat dat Luciano, die eerste keeper zal blijven, komend seizoen niet vaak geblesseerd zal zijn. Voor noodgevallen zal Leonard Nienhuis, die de laatste tijd geregeld met FC Groningen meetraint en op ons geen verpletterende indruk heeft gemaakt, ingezet kunnen worden.

 

De reden zou kunnen zijn dat FC Groningen meer geld wil uitgeven voor posities waarop de club zich echt wil versterken, bv. de rechtsback-positie, en dat men geen grote sommen voor een tweede keeper wil uittrekken. Zelfs aan een transfervrije nieuwe speler is een club in het algemeen aardige bedragen aan tekengeld kwijt, nog los van het salaris. Voor spelers met een doorlopend contract komt daar bovendien een transfersom bij die aan de verkopende partij overgemaakt dient te worden. FC Groningen lijkt op dit moment even niet met geld te willen smijten.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.