Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

321 gasten online

Hans Nijland houdt Pieter Huistra uit de wind:

"Slechte resultaten mogelijk door verkeerd aankoopbeleid"

Algemeen directeur Hans Nijland denkt dat de slechte sportieve resultaten misschien een gevolg zijn van verkeerd aankoopbeleid, zo schrijft OOG Radio en TV, dat aanvult dat er volgens Nijland afgelopen zomer vooral veel is geïnvesteerd in jong talent, maar dat er nu een gebrek aan ervaren spelers is in de selectie. De directeur steekt daarmee gedeeltelijk de hand in eigen boezem en wil trainer Pieter Huistra niet verantwoordelijk houden voor het grote aantal nederlagen in de afgelopen weken, aldus OOG.

 

RTV Noord schrijft nu ook dat Hans Nijland Pieter Huistra blijft steunen. Nijland vertrouwt er ook op dat FC Groningen mee blijft doen om de strijd om de play offs. Over de taferelen, gisteravond bij de Euroborg, toen een aantal supporters verhaal wilde halen bij trainers en spelers, zegt Nijland dat dat er nu eenmaal bij hoort als er niet gepresteerd wordt.

(Feitelijk gezien doet zelfs het op een 15e plaats genoteerde ADO Den Haag, dat maar vier punten minder heeft dan FC Groningen, mee om de strijd om de achtste plaats. Een gewaagde uitspraak is dit dus allerminst.)

 

Tegen het vertrek van Tim Matavz, Fredrik Stenman, Andreas Granqvist en Gonzalo García staan het contracteren van Hyun Jun Suk, David Texeira, Emil Johansson, Lorenzo Burnet, Johan Kappelhof en Kees Kwakman. Matías Jones was al vóór de zomer gecontracteerd. Paco van Moorsel is naderhand gecontracteerd, maar zal pas vanaf komend seizoen voor FC Groningen spelen. Shkodran Metaj en Oluwafemi Ajilore werden afgelopen zomer verhuurd.

 

Het contracteren van spelers geschiedt onder de verantwoordelijkheid van Hans Nijland en Henk Veldmate. Aan- en verkopen worden uiteraard wel besproken met de trainer van FC Groningen, maar verantwoordelijk daarvoor is deze niet. Spelers als Suk, Burnet en Kappelhof zijn echter met name op aandringen van Huistra, die deze nog kende uit zijn Amsterdamse tijd, gehaald.

 

In dit licht bezien is het des te opmerkelijker dat een vrij ervaren kracht als Danny Holla in de winterstop is verhuurd. Het heeft er daarom alle schijn van dat Hans Nijland Pieter Huistra met deze uitleg, die in onze ogen behoorlijk rammelt, uit de wind wil houden. Feitelijk stelt Nijland het gehele aan- en verkoopbeleid en dus ook het scoutingsbeleid (Jurrie Koolhof, Grads Fühler) aan de kaak. Wij vragen ons af of dit inderdaad Nijlands achterliggende boodschap is. Sympathiek vanuit peoplemanagement geredeneerd is Nijlands uitleg wel.

 

Aan de andere hebben wij een aantal malen gezegd dat de selectie van FC Groningen niet in balans is: er zijn te veel jonge spelers waar tegenover te weinig routine staat. De meest geroutineerde speler (Kees Kwakman) is bovendien geblesseerd.

 

Het lijkt erop dat er nu eindelijk in de spiegel gekeken wordt. Huistra hoeft hierbij echter niet zo ontzien te worden: Nijland heeft altijd gezegd dat "we het met z'n allen doen". Dan wordt het verkeerd aan- en verkopen ook "met z'n allen" gedaan, dus met inbegrip van de trainer.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.