Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

244 gasten online

Newcastle United wil Virgil van Dijk

RTV Noord schrijft dat Virgil van Dijk in de belangstelling staat van het Engelse Newcastle United. De site voegt eraan toe dat Virgils zaakwaarnemer, Henk Maarten Chin, in april of in mei met de huidige nummer zes van de Premier League zal spreken. Hans Nijland bevestigt het verhaal, aldus RTV Noord. Beide clubs hebben nog niet met elkaar gesproken. Virgil van Dijk, die op 8 juli a.s. 21 jaar wordt, staat nog tot medio 2015 onder contract van FC Groningen.

 

Al op 23 januari 2012 schreven wij in dit artikel dat diverse Engelse clubs voor Virgil van Dijk, Dusan Tadic en David Texeira op de tribune van de Euroborg hadden gezeten. Om Virgil van Dijk te bekijken waren Newcastle United (The Magpies), Blackburn Rovers en Aston Villa naar Groningen afgereisd. Het Britse ChronicleLive rept ook over de interesse van Newcastle, en baseert zich op Nederlandse bronnen. De site zegt dat inderdaad ook Blackburn Van Dijk in het huidige seizoen een aantal malen heeft geobserveerd. Overigens wordt ook Adam Maher van AZ met Newcastle (en met o.a. Aston Villa) in verband gebracht.

 

Het Britse Daily Star rept op donderdag 22 maart 2012 ook over de interesse van Newcastle United, Blackburn Rovers en Aston Villa in Virgil van Dijk. De site waardeert Van Dijk op £ 2,5 miljoen (€ 3 miljoen).

 

Chin is de Managing Director van de Chin International Consultancy group (CiC group). Het bedrijf behartigt niet alleen de belangen van Virgil van Dijk, maar ook van o.a. Tim Keurntjes.

 

Op 21 september 2011 brak FC Groningen de contracten open van Leandro Bacuna en Virgil van Dijk en verlengde beide verbintenissen tot medio 2015, zie ons artikel van die dag. Zowel Bacuna als Van Dijk hadden op dat moment nog een één jaar doorlopende verbintenis bij de Trots van het Noorden, met een optie aan de kant van de club om het contract na afloop van dit seizoen met één seizoen te verlengen. Henk Veldmate vertelde op dat moment het volgende over de zich snel ontwikkelende Virgil van Dijk:

 

"Virgil speelde de eerste helft van het vorige seizoen in Jong FC Groningen. Na de winterstop maakte hij een stormachtige ontwikkeling door en aan het eind van het vorige seizoen had hij vanuit diverse posities in het elftal een belangrijk aandeel in wedstrijden van het eerste elftal. Die prestaties leidden tot promotie naar de A-kern en dit seizoen zet zich zijn ontwikkeling door en is Virgil volwaardig selectielid."

 

Virgil van Dijk was een dragende speler van Willem II A1, toen FC Groningen hem met ingang van het seizoen 2010-2011 overnam van de Brabantse club. Hij tekende een contract voor twee seizoenen, waarbij FC Groningen de optie voor een extra jaar bezat. Bij Willem II was men in 2010 bepaald niet blij met zijn vertrek. Zijn debuut voor het eerste elftal had hij ook al gemaakt (het betrof een oefenwedstrijd tegen Sierra Leone), en Willem II schreef op de clubsite over zijn move naar Groningen: "We hebben er alles aan gedaan om Virgil te behouden voor Willem II, hij heeft echter aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en wil zich graag in een andere omgeving verder ontwikkelen. We wensen hem uiteraard heel veel succes bij FC Groningen."

 

St James' Park, imposante thuishaven van Newcastle United (capaciteit: 52.409)

 

Scout Grads Fühler legde onlangs in Voetbal International uit hoe FC Groningen op Virgil van Dijk opmerkzaam was geworden. Fühler was op weg naar België om een wedstrijd te bekijken, maar was aan de vroege kant. Hij maakte een tussenstop in Tilburg en bekeek een wedstrijd van Willem II A1. Virgil viel hem meteen op. Hij heerste achterin, maar oogde een beetje nonchalant. Fühler wist eigenlijk meteen dat Van Dijk wel eens iets voor de FC zou kunnen zijn, waar hij het beste tot zijn recht zou komen als hij voldoende geprikkeld zou worden. Dit heeft formidabel uitgepakt!

 

Virgil debuteerde op 1 mei 2011 in het eerste elftal van FC Groningen in de met 2-4 gewonnen uitwedstrijd bij ADO Den Haag. Tot nu toe speelde de robuuste, kopsterke centrale verdediger 28 officiële wedstrijden voor de FC waarin hij vijf maal scoorde. Zijn debuut voor Jong Oranje heeft hij onlangs ook al gemaakt. Een vertrek van Virgil van Dijk zal financieel weliswaar een prima deal zijn, maar sportief gezien een gevoelige aderlating voor FC Groningen betekenen.

 

Virgil van Dijk, gistermiddag op de training (foto: Eric Smit)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.