Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

317 gasten online

Nicklas Pedersen voor slechts twee competitiewedstrijden geschorst door handige truc FC Groningen

Nicklas Pedersen ontving gisteravond in het duel van Jong FC Groningen tegen Jong AZ een directe rode kaart voor een zware overtreding op Etienne Reijnen, die de wedstrijd niet kon vervolgen. Voor een zware schorsing werd gevreesd, maar de schade voor de Deen blijft beperkt. FC Groningen heeft een schikkingsvoorstel van de KNVB geaccepteerd, waardoor de Deen voor slechts twee competitiewedstrijden van het eerste elftal (plus eentje voorwaardelijk) is geschorst. FC Groningen heeft een handige truc toegepast. Normaal wordt een speler, die in een wedstrijd van Jong FC Groningen een directe rode kaart ontvangt, voor een bepaald aantal wedstrijden van Jong FC Groningen geschorst. In de betreffende periode mag de speler in kwestie ook niet uitkomen voor het eerste elftal van de FC.

 

FC Groningen heeft echter aangevoerd dat Pedersen het merendeel van de wedstrijden in het eerste elftal speelt en heeft met succes verzocht de schorsing om te zetten van de Beloften naar het eerste elftal, aldus de clubsite. De truc is deze: bij een schorsing van twee duels voor Jong FC Groningen zou Pedersen de wedstrijden van Jong FC Groningen tegen Jong PSV (2 april a.s.) en Jong FC Utrecht (16 april) moeten missen, en in de tussentijd zou hij ook niet mogen uitkomen voor het eerste elftal. Tussen nu en 16 april speelt het eerste elftal drie wedstrijden: komende zaterdag tegen Heerenveen, op 12 april tegen ADO Den Haag en op 15 april tegen Roda JC.

 

Door de schorsing van kracht te laten zijn voor het eerste elftal mist Pedersen niet drie maar twee wedstrijden van het eerste elftal, en niet twee maar slechts één wedstrijd van Jong FC Groningen. Pedersen is nl. op 15 april a.s. alweer inzetbaar voor alle elftallen.

 

Nicklas Pedersen maakt een dramatisch seizoen door. Hij kwam tot nu toe in slechts 14 van de gespeelde 27 wedstrijden van het eerste elftal in actie. Hij speelde slechts één keer de volle 90 minuten en scoorde welgeteld één maal: de eretreffer in de met 6-1 verloren uitwedstrijd bij PSV, op 26 november 2011.

 

Het contract met de Deen loopt nog tot medio 2013.

 

Nicklas Pedersen ontving gisteren een rode kaart (foto: Wouter Pauwels)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.