Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

239 gasten online

Koen van de Laak vertrekt na zeven seizoenen bij FC Groningen

De manier waarop Koen van de Laak hiernaast is afgebeeld is kenmerkend voor hem: vechtend, nooit opgevend, altijd strijd leverend. Vandaag heeft FC Groningen op haar clubsite bekend gemaakt dat het aflopende contract van de 29-jarige Brabander, de enige speler in de huidige selectie die nog in het Oosterpark heeft gespeeld, niet wordt verlengd. FC Groningen geeft aan dat er de afgelopen periode gesprekken zijn gevoerd en dat er van beide kanten de behoefte bestond een andere weg in te slaan. Het besluit komt niet als een verrassing. Gaandeweg zijn carrière is Koen steeds blessuregevoeliger geworden. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 3 december 2010, toen hij in de thuiswedstrijd tegen Vitesse tegen een ernstige knieblessure aanliep.

 

Bijna 16 maanden later heeft Van de Laak zijn rentree in het eerste elftal nog altijd niet kunnen maken. Momenteel houdt een kuitblessure hem aan de kant. Koen van de Laak debuteerde op 9 augustus 2005 in de met 0-1 gewonnen bekerwedstrijd bij v.v. Ter Leede en speelde 160 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden, waarin hij 26 maal scoorde.

 

Op de clubsite van de FC kijkt Koen dankbaar terug op zijn tijd bij FC Groningen: "We zijn met wederzijds respect tot dit besluit gekomen. Zeven jaar is een lange tijd, uitzonderlijk eigenlijk nog voor spelers. Ik ben er trots op al die tijd bij deze prachtige club te hebben mogen spelen. Het is een heel mooie periode geweest. Het is daarom jammer dat ik in mijn laatste seizoen tot nu toe niet veel heb terug kunnen geven aan de club. Ik heb veel respect voor de manier waarop FC Groningen vorig jaar is omgegaan met mijn aflopende contract, dat ondanks een zware blessure toch werd verlengd. Een dergelijke menselijke benadering kom je nog maar zelden tegen en dat zegt veel over deze club."

 

Wij bedanken Koen van de Laak nu alvast voor alles wat hij voor FC Groningen heeft betekend. Hij verdient een groots afscheid!

 

Koen hoopt dit seizoen zeker voor het eerste elftal te kunnen uitkomen: "Ik word weer fit en daarom hoop ik in de komende weken richting de play-offs nog een rol van betekenis te kunnen spelen voor het team Het is nog onduidelijk voor welke club ik volgend jaar zal spelen, maar FC Groningen zal hoe dan ook voor altijd een speciale plek bij me blijven innemen."

 

 

Koen van de Laak speelde elf jaar lang voor FC Den Bosch. Over deze tijd zegt hij op Koen van de Laak Online het volgende:

 

Elf jaar lang speelde Koen voor FC Den Bosch. Vanaf 1994 maakte hij deel uit van de Bossche jeugdopleiding en medio 2000 mocht hij plots zijn debuut maken in de hoofdmacht. "De kracht van de jeugdopleiding van FC Den Bosch is denk ik dat de jongens het spelletje in het plezier niet verliezen", aldus Koen. "Waar ze bij andere clubs nog professioneler omgaan met de jeugd, blijft Den Bosch vooral een hele leuke club om als jongen te voetballen. Daarnaast is het makkelijker om door te breken bij FC Den Bosch dan bijvoorbeeld Willem II of PSV; bij zulke clubs moeten ze toch meteen in de Eredivisie meedraaien en mogen ze geen fouten maken."

 

In de vijf seizoenen die hij vervolgens in het eerste elftal zou spelen, maakte hij nogal wat verschillende medespelers mee. "Op het moment dat ik bij de groep kwam, was ik eigenlijk een jonkie tussen een groep die grotendeels bestond uit dertigers. Omdat ik bij FC Den Bosch twee keer promoveerde naar de Eredivisie, maar ook twee keer degradeerde naar de Eerste Divisie is de selectie inderdaad nogal eens veranderd. Van al mijn medespelers bij FC Den Bosch is vooral Arnold Scholten mij bijgebleven, wat betreft voetballende kwaliteiten. Hij was echt goed."


Het - voorlopig - laatste seizoen bij FC Den Bosch betekende Koen's tweede degradatie. "Voor mij heeft dat jaar een wat dubbelgevoel opgeleverd. Misschien is het wel dankzij die degradatie dat ik de overstap kon maken naar FC Groningen. Toch was het laatste jaar voor mij een mooi jaar. Het was jammer dat het met het team niet wilde lopen, maar ik denk dat het een gebrek aan kwaliteit en net dat beetje geluk dat ontbrak op de beslissende momenten. Toch heb ik daardoor totaal geen bittere nasmaak aan mijn periode bij Den Bosch overgehouden. In alle jaren dat ik er gespeeld heb zijn er maar héél weinig dagen geweest dat ik niet met een glimlach naar de training ging. En dat doe ik nu nog steeds overigens bij FC Groningen."

 

Over zijn periode bij FC Groningen en over het publiek van de FC:

 

Bij FC Groningen kwam Koen voor het eerst in aanraking met Europees voetbal, toen voor de UEFA Cup het Servische Partizan Belgrado en een jaar later het Italiaanse Fiorentina werd ontmoet. "Het was twee keer een hele mooie ervaring. Jammer dat we zowel tegen Partizan als tegen Fiorentina werden uitgeschakeld, dat had echt niet gehoeven. Twee van de mooiste wedstrijden van mijn carrière zijn de thuiswedstrijden tegen Partizan en tegen Fiorentina. De sfeer die er tijdens die wedstrijden hing, was echt onbeschrijfelijk."

 

Ook met de Groningse supporters kan Koen het goed vinden. "Ze zijn hier net zo gek als in Den Bosch, alleen zijn het er hier ietsje meer. Ze steunen de club ook met heel hun hart en ziel, echt fantastisch om te zien. Ook de stad Groningen is heel goed te leven. Natuurlijk verlang ik wel eens naar Den Bosch om even bij m'n vrienden en familie te zijn, maar ik heb me - denk ik - redelijk weten aan te passen hier. Dat was ook niet echt moeilijk.

 

Wij zullen Koen zeker gaan missen. Laten we hopen dat we hem dit seizoen nog een aantal keren terug zien, op het veld in het groen-witte shirt van FC Groningen!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.