Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

139 gasten online

Pedersen en Enevoldsen tonen zich van hun slechtste kant in interview met DvhN

Het Dagblad van het Noorden publiceerde gisteren onder de kop "Denen in mineur" een interview met Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen. Als er iets blijkt uit het vraaggesprek, dan is het dat met name de mentale instelling van beide Denen in mineur is. De duurbetaalde, verwende mannen hebben het  niet naar hun zin bij FC Groningen en met name Pedersen geeft behoorlijk af op de FC. Er zijn wel eens voor mindere uitspraken boetes uitgedeeld.

 

Nicklas Pedersen erkent dat hij opzettelijk slecht heeft getraind toen hij aan het begin van dit seizoen (het betrof de wedstrijd na Roda JC-uit) door Pieter Huistra een keer op de bank werd gezet: "Ik ging heel slecht trainen, want, dacht ik, waarom zou ik goed gaan trainen, de trainer stelt me toch niet op." Pedersen zegt nu wel dat hij toen niet zo had moeten reageren, maar: "Ik vind nog steeds dat de trainer toen een verkeerde beslissing heeft genomen. Er was geen reden mij te vervangen." Hij speelt graag als voorste middenvelder in een 4-3-3 systeem of 'op tien' ronde de diepste spits in een 4-4-2 concept, maar wel met een randvoorwaarde: "Zolang ik maar kan doen wat ik wil. Als je steeds defensief werk moet doen gaat dat ten koste van je aanvallende kwaliteiten."


Thomas Enevoldsen gaat gebukt onder een ondefineerbare blessure. "Het is iets met mijn bekken, maar ik kan moeilijk uitleggen wat het is." Begrijpelijk is het dat een speler gefrustreerd raakt vanwege fysieke klachten. Maar om vervolgens de beslissing te nemen om uitwedstrijden van FC Groningen niet meer te bezoeken gaat veel te ver. "Ik kan het niet opbrengen daar naartoe te gaan. Bij de thuiswedstrijden ga ik nog wel naar het stadion. Maar ik geniet niet. Als ik de andere jongens zie spelen word ik alleen nog maar meer 'down'. Ik zou dan liever thuis zitten en andere dingen doen."

 

Het contract met Nicklas Pedersen, in de winterstop van het seizoen 2008-2009 voor maar liefst € 2,2 miljoen gekocht van FC Nordsjælland, loopt nog tot medio 2013. De verbintenis met Thomas Enevoldsen, die in augustus 2009 voor € 1,25 miljoen van Aalborg BK werd overgenomen, is onlangs verlengd en loopt nog tot medio 2014.

 

Column 29 van Mlaz Corbier: Farvel, Niklas

Ook onze scherpe en kundige columnist, Mlaz Corbier, heeft zijn licht vandaag laten schijnen over Nicklas Pedersen. Zijn column staat onderaan het artikel!

 

Veel leesplezier gewenst!

 

Pluspunt van Enevoldsen is wel dat hij de realiteit niet uit het oog is verloren. Hij heeft het EK uit zijn hoofd gezet: "Daar denk ik helemaal niet meer aan. Ik heb nog maar een paar wedstrijden om me te laten zien. De rest van de spelers van de nationale ploeg heeft dat het hele seizoen kunnen doen. Ik denk dat het goed is dat ik straks vijf weken vakantie heb. Daarin kan ik gaan trainen en mijn conditie voor volgend seizoen alvast gaan opbouwen." Pedersen is elk gevoel voor zelfkritiek kwijt en heeft een opmerkelijk beeld van zichzelf: hij denkt nog steeds voor de nationale ploeg van Denemarken in aanmerking te komen. "Ik denk nog steeds dat ik erbij kan zijn met Denemarken op het EK in Polen en Oekraïne. Als ik dit seizoen goed bij FC Groningen eindig moet dat mogelijk zijn."

 

Wij hebben het interview hieronder - noodgedwongen ietwat verkleind - afgebeeld. Oordeelt u zelf. Vandaag is het artikel overigens ook hier te lezen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.

 

Column 29 van Mlaz Corbier: Farvel, Niklas

 

"Er zijn ook spelers die elke wedstrijd twaalf kilometer rennen, maar geven geen enkele goede pass," aldus Niklas Pedersen in een vraaggesprek met het Dagblad van het Noorden van zaterdag 31 maart. Dat klopt. Er zijn echter ook spelers die geen enkele goede pass geven in een wedstrijd en ook geen twaalf kilometer rennen...

 

De voetbalkwaliteiten van de Deen hebben nog nooit ter discussie gestaan en dat staan ze nu ook niet. Ik zag hem voor het eerst op een morsige internet-stream tijdens een oefenwedstrijd in Griekenland toen hij een pass, verstuurd van honderden lichtjaren afstand, in één keer dood op zijn voet legde: een magistrale aanname. De scouting had wederom een juweeltje binnengehaald dat was in een oogopslag duidelijk. Echter bleef het bij die ene balaanname. Pedersen is altijd ziek, zwak of misselijk en als hij dan eens een keer mee mag doen, laat hij nooit zien dat de trainer hem onrecht aan doet: inspiratieloos huppelt hij over het veld, vooral bezig met zijn shirtje vrij van zweet en modder te houden.

 

De vraag is echter of het helemaal de schuld is van de aanvallende middenvelder. In het schrijven van Jan Minnega geeft de Deen ook aan dat hij zijn inziens te veel defensieve opdrachten meekrijgt en daardoor zich niet vrij voelt om zijn kwaliteiten te etaleren. Ik krijg een beetje déjà vu gevoelens als ik dat lees. Vorig jaar nog dartelde er hier ook een stilistisch wonderkind rond en ook bij hem konden we de geniale acties op de vinger van één hand tellen: PSV v FC Groningen. Een pen kan maar moeilijk beschrijven wat Gonzalo García destijds in Eindhoven op de mat legde om Marcus Berg in scoringspositie te brengen.

 

Het systeem van Pieter Huistra leent zich uitstekend om spelers van dit kaliber op te stellen: een verzwaard defensief blok op het middenveld dat er voor staat om het vuile werk op te knappen voor de briljante strateeg die niet van verdedigen houdt. Spelers als Maikel Kieftenbeld en Tim Sparv zijn uitermate geschikt om dit goed in te vullen.

 

Begrijp me echter niet verkeerd, ik pleit geenszins voor een terugkeer van Pedersen in de basiself van FC Groningen. Als je op een zonnige woensdagavond in Griekenland een keer een bal hebt aangenomen betekent dat niet dat de rest van het elftal jouw vuile werk keer op keer moet opknappen. Hij zal moeten laten zien dusdanige kwaliteiten te bezitten dat eenieder twaalf kilometer voor hem wil rennen. Dat heeft hij nooit gedaan en daarom staat volkomen terecht hij aan de kant. Dat hij vervolgens de kantjes er van afloopt bij de Beloften en op de trainingen zegt genoeg over de mentaliteit van Pedersen. Aan de andere kant zegt dat helaas ook iets over onze trainingsstaf. Als iemand bij een geweldige club als Groningen niet stinkend zijn best doet, dan moet je treffende maatregelen nemen. Huistra & Co. hadden hem tenminste op een aantal straftrainingen kunnen trakteren: na afloop van de training nog lekker een duurloop van twaalf kilometer laten volbrengen; elke keer dat de club spelers moet afvaardigen voor sociale projecten hem bovenaan het lijstje zetten; of op zijn minst hem een recordboete opleggen zodat het salaris waar hij geen recht op heeft aan nuttige zaken kan worden besteed.

 

Voor een slordige 2.2 miljoen euro is hij overgenomen van FC Nordsjælland; laten we hopen dat een Deense club hem komende zomer voor .2 miljoen van ons wil overnemen. Pedersen zei ooit in de Voetbal International dat hij FC Groningen pas zou verlaten als zijn naam werd gescandeerd door de supporters. Het is dus aan ons om dat in de wedstrijd tegen Roda JC te bewerkstelligen. Als we en masse Farvel, Niklas van de tribunes laten rollen zijn we van deze charlatan af.

 

--
Visit http://red-puffin-tobacco.blogspot.com/, the official unofficial
website what keeps you up-to-date with all the Mlazterpieces.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tweet hem op Twitter.