Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

425 gasten online

Femi opnieuw in actie voor eerste elftal van Brøndby IF;

Camilo Mayada en Filip Kostic opvallend in het nieuws

Oluwafemi Ajilore (Femi), de door FC Groningen aan het Deense Brøndby IF verhuurde Nigeriaan, heeft vandaag opnieuw speelminuten voor het eerste elftal mogen maken. Femi, die na de trainerswisseling bij de Deense club buiten de basis is beland en zich met potjes voor de beloften van de club tevreden moest stellen, viel vanavond in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Odense BK in de 70e minuut in. Hij kwam in de ploeg voor Michael Krohn-Dehli, de maker van het enige doelpunt in de wedstrijd.

 

Binnenkort zal duidelijk worden of Brøndby IF gebruik zal maken van de optie tot koop. Zo niet, dan speelt Femi komend seizoen in het shirt van FC Groningen.

 

In welke mate FC Groningen zich komende zomer op de transfermarkt kan roeren is niet alleen afhankelijk van de verkoop van Dusan Tadic, in wie alleen FC Twente concrete belangstelling aan de dag heeft gelegd, maar ook van de situatie rond de huurlingen Danny Holla en Femi, zo vertelde Henk Veldmate onlangs (zie ons artikel van 29 maart jl.). Twee spelers die hoog op het lijstje van FC Groningen staan, kwamen deze dagen opvallend in het nieuws. Het gaat om Camilo Mayada en Filip Kostic.

 

Camilo Mayada was dit seizoen steevast basisspeler bij het Uruguayaanse Danubio, maar wordt voor de vanavond te spelen wedstrijd tegen Peñarol niet alleen buiten de basis gehouden, maar mag niet eens op de bank plaatsnemen. Mayada is niet geschorst en ook niet geblesseerd. In Diario la República wordt geschreven dat Mayada boos heeft gereageerd op de beslissing van Daniel Sánchez, de coach van Danubio. In de Uruguayaanse pers, bv. in Espectador en op de clubsite van Danubio, wordt de beslissing van Sanchez om Mayada te passeren als zijnde een tactische ingreep gemotiveerd, maar er moet o.i. meer aan de hand zijn, aangezien Mayada niet eens bij de selectie zit. Mayada wordt vanavond vervangen door de jonge middenvelder Gabriel de León.

 

In de afgelopen transfer window zou Mayada door FC Groningen zijn gecontracteerd als de transfer van Maikel Kieftenbeld naar Club Brugge zou zijn doorgegaan. FC Groningen ging echter niet akkoord met het bod van de Belgen, zodat Mayada, die al op het vliegveld zat te wachten op een telefoontje van de FC, de deal met de Trots van het Noorden zag afketsen.

 

Filip Kostic, vleugelaanvaller van het Servische FK Radnicki, leek voor een transfersom van € 1,2 miljoen naar Club Brugge, de club van Fredrik Stenman, te verkassen. Bij Club Brugge kon hij een vierjarig contract tekenen, maar Kostic en Club Brugge hebben de onderhandelingen al dan niet tijdelijk afgebroken nadat de Serviër naar verluidt nieuwe looneisen heeft gesteld. Hij vroeg drie dagen bedenktijd en is teruggekeerd naar Servië om met zijn familie te overleggen, zo schrijft het Servische Sportske.net.

 

De site schrijft dat Kostic maandag (morgen dus) een beslissing neemt en dat het niet onmogelijk is dat de flankaanvaller toch akkoord gaat met de aanbieding van de Belgen, in de wetenschap dat de Belgische competitie een springplank is naar een grotere liga. Ook de Nederlandse competitie fungeert steevast als een dergelijke springplank, en zo lang Kostic, die sinds eind vorig jaar als gedoodverfde opvolger van Dusan Tadic bij FC Groningen te boek staat, nog niet voor een andere club heeft getekend lijkt de hoop gerechtvaardigd dat we dit talent komend seizoen misschien toch in het groen-wit gaan zien.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.