Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

172 gasten online

Virgil van Dijk geopereerd aan acute blindedarmontsteking; mogelijk einde seizoen

Virgil van Dijk is zondagmiddag in het Martiniziekenhuis geopereerd aan een acute blindedarmontsteking, zo schrijft FC Groningen zojuist op de clubsite. De clubleiding houdt er serieus rekening mee dat Van Dijk dit seizoen niet meer in actie komt, aldus de FC. Het herstel van de centrale verdediger zal zeker enkele weken in beslag nemen. De club schrijft: "Van Dijk kreeg donderdag last van buikklachten en werd dit weekend met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Na onderzoek bleek er sprake te zijn van een acute blindedarmontsteking. De operatie is zondag naar tevredenheid verlopen."

 

Een acute blindedarmontsteking kan leiden tot een levensgevaarlijke situatie op het moment dat de blindedarm (appendix) openbarst.

 

UPDATE maandag 2 april 2012: Virgil van Dijk verlaat de intensive care

De moeder van Virgil van Dijk heeft op facebook laten weten dat Virgil iedereen wil bedanken voor de steunbetuigingen die hij heeft ontvangen. Na een moeizame nacht mocht hij de intensive care vandaag verlaten en ligt nu op een gewone kamer. Het gaat langzaam beter met hem. Op dit moment is de rust heel erg belangrijk voor zijn herstel, zo schrijft Virgils moeder. Virgil zal waarschijnlijk nog minimaal een week in het ziekenhuis moeten blijven.

 

Stand van zaken zondag 1 april 2012:

 

Het feit dat FC Groningen spreekt over een mogelijk vroegtijdig einde van Virgils seizoen duidt erop dat er mogelijk sprake is geweest van complicaties, bv. een buikvliesontsteking, bij een acute blindedarmontsteking veelvuldig voorkomend. Op Medic Info kunnen we lezen hoe ernstig en gevaarlijk een acute blindedarmontsteking kan zijn:

 

Een plotselinge, ernstige ontsteking van de appendix wordt acute blindedarmontsteking (ook wel acute appendicitis) genoemd. Acute blindedarmontsteking komt voor bij alle leeftijdsgroepen, maar het meest bij jongvolwassenen.

 

Als een blindedarmontsteking niet wordt behandeld, kan de geïnfecteerde appendix perforeren (openbarsten) en kan de infectie zich naar andere delen van de buik uitbreiden. Deze aandoening wordt buikvliesontsteking (peritonitis) genoemd. Buikvliesontsteking kan diverse complicaties veroorzaken en zelfs dodelijk zijn als niet onmiddellijk medische hulp wordt geboden. Ook kan zich een abces vormen in de buikholte. Dit is een plaatselijk opeenhoping van pus (bacteriën).

 

Wij wensen Virgil van Dijk heel veel sterkte en een heel voorspoedig herstel toe!

 

Virgil van Dijk bereidt zich voor op een wedstrijd van FC Groningen (foto: Eric Smit)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.