Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

117 gasten online

Hans Nijland is woest: "Vertrek van Enevoldsen en Pedersen is bespreekbaar"

De muitende Denen van FC Groningen, Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen, zullen diep door het stof moeten als ze eerdaags bij Hans Nijland op het matje worden geroepen. In het Dagblad van het Noorden geeft Hans Nijland aan zich groen en geel geërgerd te hebben aan de uitlatingen die beide gefrustreerde spelers afgelopen zaterdag in de krant hebben laten optekenen (zie ons artikel van zondag 1 april 2012).

 

Nijland, direct na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen: "Ik ben zeer teleurgesteld in de heren en dat zullen ze horen ook. Je moet trots zijn dat je voor FC Groningen mág spelen. Als ze niet meer voor deze club willen uitkomen, moesten de zaakwaarnemers van de heren zich maar melden en zullen we ze laten weten onder welke voorwaarden wij bereid zijn hen te laten gaan."

 

Pieter Huistra in gesprek met Nicklas Pedersen, maandag op het trainingsveld;

Thomas Enevoldsen ontbrak op de training en zal ook vanavond niet voor Jong FC Groningen spelen

(foto's: Eric Smit; later vanavond, na de wedstrijd van Jong FC Groningen, meer over de training)

 

O.a. de opmerking van Thomas Enevoldsen dat de Deen het niet meer kan opbrengen om uitwedstrijden van FC Groningen te bezoeken is de algemeen directeur in het verkeerde keelgat geschoten. "Als een speler het niet meer kan opbrengen mee te gaan naar de uitwedstrijden zet dat kwaad bloed bij mij. Je voetbalt voor deze club en je wordt daar goed voor betaald, dan moet je ook respect hebben voor die club en zeker ook voor de supporters, die ook altijd meegaan naar de uitwedstrijden en een veel mindere plaats op de tribune hebben."

 

We weten niet of Hans Nijland heeft meegekregen dat Thomas Enevoldsen afgelopen zaterdag na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Wegereef Ron Jans, de trainer onder wie hij naar eigen zeggen 'zijn beste jaar heeft gehad', opzichtig de hand wilde schudden. Het zal het gemoed van de boze Nijland, een supporter in hart en nieren, niet milder gestemd hebben.

 

Over Nicklas Pedersen zegt Nijland hoofdschuddend:"En dan pakt Pedersen dinsdag bij de beloften ook nog een domme rode kaart. Kom op zeg."

 

Het is jammer dat Enevoldsen en Pedersen er bewust voor gekozen hebben de vuile was buiten te hangen. Nijland kan nu weinig anders doen dan boos in de pers te reageren.

 

Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen hebben de verhoudingen met hun onacceptabele uitspraken behoorlijk op scherp gezet en zorgen voor tweespalt binnen de club, hetgeen vaak ten koste gaat van de resultaten - iets wat we op dit moment absoluut niet kunnen gebruiken. Het laatste woord is hierover zeker nog niet gezegd. Eén ding is duidelijk: trotsheid en blijheid om bij FC Groningen onder (een vorstelijk gedoteerd) contract te staan is bij beiden ver te zoeken, en dit zet - terecht - kwaad bloed bij Hans Nijland en iedereen die de FC een warm hart toedraagt.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.