Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

93 gasten online

Na dit seizoen geheel nieuwe trainersstaf: ook Raymond Libregts vertrekt

De nieuwe trainer die bij de start van het komende seizoen aan het roer staat van de eerste selectie zal een andere assistent-trainer hebben dan Raymond Libregts. FC Groningen maakte vandaag nl. bekend dat het komende zomer aflopende contract van Libregts niet verlengd zal worden. De FC wil een geheel nieuwe invulling wil geven aan de technische staf voor het seizoen 2010/2011.

 

Raymond Libregts, geboren Rotterdammer die op 1e Kerstdag van 1964 het levenslicht zag en een bekende vader heeft, te weten voormalig Oranje-coach Thijs Libregts, is sinds 2005 de assistent-trainer van FC Groningen. In het verleden werkte hij ook al bij RBC en Go Ahead Eagles. Als speler heeft hij o.a. gevoetbald bij PSV.

 

Het huidige seizoen is zijn vijfde seizoen als assistent-trainer onder Ron Jans, en na vandaag weten we dat er volgend seizoen een geheel nieuwe technische staf aan het roer staat van onze club. Op de site van FC Groningen verklaart algemeen directeur Hans Nijland het volgende: “Nadat Ron Jans ons had laten weten aan zijn laatste seizoen bezig te zijn bij FC Groningen, hebben wij nagedacht over de vorming van de toekomstige staf. Wij vinden dat dit het moment is daar een nieuwe invulling aan te geven. Raymond Libregts heeft vijf jaar lang een uitstekend duo gevormd met Jans. Die samenwerking was prima. We gaan de komende periode uitgebreid benutten om te kijken hoe we nu verder gaan.”

 

Raymond Libregts is over deze boodschap niet verrast: “Na de aankondiging van Ron dat hij zou gaan vertrekken, had ik wel verwacht dat mijn verbintenis niet zou worden verlengd. Mijn positie was toch een beetje gekoppeld aan die van Ron. Ik heb vijf jaar lang heel goed met Ron samengewerkt. Indien het mogelijk is willen we die samenwerking elders gaan voortzetten, maar we hebben geen ‘verplichting’ naar elkaar toe. Net als Ron zal ook ik nu op zoek gaan naar een nieuwe baan. Wat dat betreft is het goed dat die duidelijkheid er nu al ligt.” Hij geeft tenslotte aan zich de komende maanden vol overgave op FC Groningen te blijven storten: “Ik heb een hele mooie periode, bij een hele mooie club meegemaakt. Ik heb vijf jaar lang met heel veel plezier bij FC Groningen gewerkt en in die periode zijn we ook succesvol geweest. Dat zijn mooie herinneringen. Nu is het aan ons om een mooi slotakkoord te geven aan het aanstaande afscheid.”

 

Het is duidelijk dat de FC inzet op weer een harmonieuze samenwerking tussen de nog aan te stellen nieuwe trainer en diens eveneens nog aan te stellen assistent. Eerstgenoemde heeft immers wellicht een stem in de aanstelling van zijn secondant.

 

(foto: OrangePictures)

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.