Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

320 gasten online

Gevolgen bekerwinst PSV voor play-offs Europees voetbal

FC Groningen is momenteel weliswaar op een teleurstellende 11e plaats terug te vinden, maar de achterstand op de 8e plaats - een plek die recht op deelname aan de play offs om Europees voetbal - is slechts twee punten. Doordat PSV gisteravond de KNVB-bekerfinale heeft gewonnen is het echter mogelijk dat ook de nummer 9 van de eindstand in de Eredivisie deelneemt aan de play offs om Europees voetbal. Daarvoor is het noodzakelijk dat PSV in de competitie niet als eerste of tweede eindigt.

 

Mocht PSV na 34 speelrondes wel als eerste of tweede eindigen, dan plaatst Heracles Almelo zich op grond van de verloren bekerfinale voor Europees voetbal en gaan de play offs om Europees voetbal tussen de nummers 5 t/m 8, zelfs als Heracles Almelo bij de eerste 8 eindigt. Heracles krijgt dan namelijk alsnog de kans om het als verliezend finalist verkregen minst gunstige Europese ticket (tweede kwalificatieronde Europa League) in de play-offs te verbeteren in het 'hogere' ticket (derde kwalifcatieronde Europa League).

 

Samenvattend:

(1) PSV eindigt als 1e of 2e eindigt --> play offs om Europees voetbal gaan tussen nummers 5 t/m 8

(2) PSV eindigt als 3e of lager --> play offs om Europees voetbal gaan tussen nummers 6 t/m 9

 

Eén en ander valt na te lezen in artikelen van de KNVB en FC Groningen.

 

De winnaar van de play offs om Europees voetbal plaatst zich voor de derde kwalificatieronde van de Europa League. Deze wedstrijden worden op donderdag 2 en donderdag 9 augustus 2012 gespeeld; de loting voor de derde kwalificatieronde van de Europa League vindt plaats op 20 juli 2012.

 

De Eredivisie begint in het komende seizoen overigens op vrijdag 10 augustus 2012.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.