Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

351 gasten online

Stortvloed aan schorsingen: Granqvist, Luciano en (wellicht) Femi mogen toekijken

A.s. zondag ontbreken in de thuiswedstrijd tegen NEC in ieder geval Andreas Granqvist en Luciano da Silva, en mogelijk uit bij Feyenoord ook Femi. Granqvist is automatisch voor één wedstrijd geschorst vanwege zijn 5e gele kaart, Luciano kreeg twee wedstrijden aan de broek (waarvan eentje voorwaardelijk) vanwege zijn rode kaart die hij opliep toen hij de doorgebroken Benschop neerlegde, en tegen Femi wordt een vooronderzoek ingesteld omdat hij zaterdag de irritante Agustien met een elleboog tot zwijgen bracht. We hebben volop de aandacht van de KNVB.

 

UPDATE 24 november 2009: de aanklager van de KNVB heeft vandaag een schikkingsvoorstel voor drie wedstrijden (plus eentje voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar) gedaan. FC Groningen heeft dit voorstel geaccepteerd. Femi mist hierdoor de wedstrijden tegen NEC (thuis), Feyenoord (uit) en Sparta (uit) en is pas op 20 december a.s. in de kraker tegen Heerenveen (thuis) weer inzetbaar.

 

Andreas Granqvist nam bij de start van dit seizoen één gele prent mee als erfenis van het vorige seizoen, hij liep dit gedrocht op 10 mei jl. op in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC. Bespottelijk dat zo'n kaart meegaat naar een volgend seizoen maar dit terzijde. Het lopende seizoen is pas 14 potten onderweg maar Andreas heeft alweer vier gele kaarten bemachtigd: uit bij Willem II en thuis tegen zowel Vitesse als Heracles ging onze aanvallend sterke verdediger op de bon. De teller staat hiermee op vijf en je staat er dan automatisch één wedstrijd naast. Hij mist NEC-thuis van komende zondag. Een immens belangrijke wedstrijd, die absoluut gewonnen moet worden willen we niet nog verder afglijden.

 

Luciano zag zaterdagavond in de jammerlijk verlopen debakelwedstrijd in het Waalwijkse al na 11 minuten een door zijn verdediging moederziel alleen gelaten Benschop op het aanstormen. Iets buiten de 16 legde Luciano hem neer en kon er met rood af. Vandaag werd er twee wedstrijden schorsing door de almachtige KNVB uitgesproken waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. Kortom, ook hij mist NEC-thuis.

 

En dan Oluwafemi Ajilore. Deze sympathieke Nigeriaan doet normaal gesproken geen vlieg kwaad. Hij zal dus niet zomaar een elleboog hebben uitgestoken naar de van Antilliaanse komaf zijnde Kemy Agustien. Wat zal aan de frustratie van Femi ten grondslag hebben gelegen? Zijn het wat onvriendelijke woorden die het mondwerk van Agustien verlieten? Ligt er tussen de Antillen en Nigeria nog wat oud zeer, wellicht een ons onbekende stammenvete, hetwelk Femi met deze elleboogstoot meende te moeten rechtzetten? Een nauwgezette analyse van de van de taalfouten wemelende website van Agustien leverde niets op. Misschien dat er uit de schriftelijke verklaringen, die zowel scheidsrechter Nijhuis, FC Groningen als RKC uiterlijk volgende week dinsdag aan de om werk verlegen zittende KNVB dienen te zenden, nadere conclusies kunnen worden verbonden. Op basis van deze verklaringen in combinatie met tv-beelden zal de aanklager nl. besluiten of er wordt overgegaan tot "vervolging" van onze middenvelder.

 

Als we een aantal weken teruggaan, dan werd ene Lex Immers van ADO door Roelof Luinge van het veld gestuurd. De Hagenees reageerde doldriest op deze beslissing van Luinge die hij o.a. een kankerscheidsrechter noemde. De KNVB was mild voor deze schandalige scheldkannonade: voor de rode kaart werd één wedstrijd schorsing uitgesproken, en voor de scheldpartij nog eentje. Voor het elleboogstootje van Femi zal er wel een veel hogere schorsing uit de hoge hoed van de jurisprudenten van de KNVB rollen. Mocht dit inderdaad het geval zijn dan zou het de KNVB sieren als het zich in verbinding zou willen stellen met de nabestaanden van de eergisteren op 16-jarige leeftijd overleden Richelle Laurijsen, om aan hen uit te leggen hoe onschuldig het allemaal is waartoe Immers verbaal in staat is. Richelle leed terminaal aan kanker. Met haar campagne Kanker verziekt je taal wilde ze eind oktober duidelijk maken, dat het maar eens op moeten houden dat woord, te pas en te onpas, te gebruiken.

 

Luinge uitmaken voor kankerscheidsrechter of een tegenstander met een elleboogstoot treffen. Binnenkort weten we waar de KNVB voor staat, wat ze met wortel en tak wil uitroeien en wat ze met één wedstrijdje schorsing meent te kunnen afdoen.

 

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.