Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

118 gasten online

FC Groningen presenteert Filip Kostic; de Serviër tekent een contract voor drie jaar met optie voor nog twee contractjaren

Om 16 uur is in de Euroborg een persconferentie begonnen waarin FC Groningen de nieuwste aanwinst voor volgend seizoen presenteert: Filip Kostic gaat zijn handtekening onder een contract zetten dat de Serviër voor drie jaar aan FC Groningen zal verbinden. Bovendien heeft FC Groningen de eenzijdige optie om de verbintenis met nog twee jaar te verlengen.

 

Met de transfer is een bedrag van € 1,25 miljoen gemoeid dat FC Groningen aan FK Radnicki 1923 dient over te maken. Hiermee is FC Groningen er wederom in geslaagd de vervanger voor een vertrekkende speler al gelijk te kunnen presenteren. Met het aantrekken van Kostic is het vertrek van Dusan Tadic naar FC Twente definitief.


Transferbedrag verkoop Dusan Tadic blijft vooralsnog onbekend

Hans Nijland heeft vanmiddag op de persconferentie verteld dat FC Groningen de transfersom, verbonden aan de verkoop van Dusan Tadic aan FC Twente, op verzoek van de Tukkers pas bekend zal maken nadat FC Twente Tadic gepresenteerd heeft. Dit zal pas na de wedstrijd van Twente tegen AZ gebeuren, aldus Nijland. Het is echter de vraag of FC Twente überhaupt van zins is de op te hoesten vergoedingssom aan de grote klok te hangen. TC Tubantia schrijft vandaag nl. dat FC Twente geen uitspraken wil doen over het transferbedrag: "Daarover brengen wij nooit iets naar buiten", aldus Twente-voorzitter Joop Munsterman. Wel wilde Hans Nijland kwijt dat het voor FC Groningen een 'beste' transfer is.

 

UPDATE: FC Groningen maakt details over verkoop Dusan Tadic bekend

Inmiddels heeft FC Groningen ervoor gekozen de details inzake de transfer van Dusan Tadic aan FC Twente bekend te maken. Op de clubsite schrijft de Trots van het Noorden:

 

"FC Groningen ontvangt voor de overgang van Tadic naar Enschede 7.000.000 euro van de Tukkers. Daarnaast is er nog een bonus mogelijk van nog eens 800.000 euro en krijgt de FC een percentage bij mogelijke doorverkoop."

 

De bonus- en doorverkoopclausules zijn als volgt:

De bonussen kunnen de volgende vijf jaar oplopen tot € 800.000. Plaatst FC Twente zich voor de groepsfase van de Champions League, dan levert dat de FC € 500.000 op; plaatsing voor de groepsfase van de Europa League is goed voor € 100.000. Daarnaast ontvangt FC Groningen bij doorverkoop van Tadic 15% van het transferbedrag.

(Bron: TC Tubantia).

 

Overigens ontvangt FC Groningen de komende twee jaar eveneens € 500.000 per keer dat PSV zich plaatst voor de Champions League. Dit is bij de verkoop van Tim Matavz bedongen.

 

Inmiddels hebben we onderaan dit artikel een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kostic vanmiddag in de Euroborg; foto: FC Groningen TV

 

FC Groningen meldt op haar website het volgende over de transfer van Kostic naar FC Groningen:

 

FC Groningen wist al een aantal maanden dat het een opvolger diende aan te trekken voor Dusan Tadic, die zijn zinnen had gezet op een transfer. Landgenoot Kostic was vanaf het begin kandidaat nummer 1 in Euroborg. Hij is een linksbenige vleugelaanvaller, die in meerdere spelsystemen uit de voeten kan.

 

Kostic, afkomstig uit de Servische plaats Kragujevac, debuteerde al op 17-jarige leeftijd voor FK Radnicki 1923. In het seizoen 2010/2011 kwam de vleugelspeler tot 21 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. Dit jaar staat de teller voor Kostic op 22 wedstrijden waarin hij drie doelpunten maakte en elf assists voor zijn rekening nam.

 

Kostic arriveerde Tweede Paasdag in Nederland en doorstond dinsdagochtend met goed gevolg de medische keuring in Groningen. Hij sluit in de voorbereiding op het seizoen 2012/2013 aan bij de selectie van hoofdtrainer Pieter Huistra.

 

Tijdens de persconferentie kreeg Kostic een shirt met rugnummer 11 overhandigd. De speler gaf wel aan in de toekomst graag met rugnummer 10, nu nog het nummer van Dusan Tadic, te willen spelen: "I want to be the new Tadic", zo vertaalde de als tolk fungerende Nicolaj Pavlovic, de zoon van Filips zaakwaarnemer Zoran Pavlovic, Filips strijdbare doel.

 

Meer informatie over de transfer van Filip Kostic is op de clubsite van FC Groningen te vinden:

 

Veldmate: ‘Kostic heeft stappen gemaakt’

Kostic ambieert rugnummer 10

 

Reportage van RTV Noord:

 

 

Reportage van FC Groningen TV:

 

 

Reportage van OOG Radio en TV:

 

 

Fotoreportage van Eric Smit:

 

presentatie Kostic12
presentatie Kostic16
presentatie Kostic18
presentatie Kostic2
presentatie Kostic20
presentatie Kostic24
presentatie Kostic31
presentatie Kostic39
presentatie Kostic42
presentatie Kostic45
presentatie Kostic47
presentatie Kostic6
presentatie Kostic7
presentatie Kostic9
01/14 
start stop bwd fwd
 

 

Aanvulling: Servische pers: "Radnicki ontvangt 30% bij doorverkoop"

We steken de handen niet in het vuur voor de betrouwbaarheid van de melding, maar in een reactie op het bericht in het Servische Zurnal.rs over de presentatie van Kostic schrijft iemand dat er door Radnicki een doorverkooppercentage van 30% is bedongen bij een volgende transfer van Filip Kostic.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.