Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

144 gasten online

Henk Veldmate: "Filip Kostic is niet de laatste versterking"

Met genoegen hebben we kennis genomen van het feit dat FC Groningen FC Twente met de verkoop van Dusan Tadic een aardige poot heeft uitgedraaid. Een deel van de opbrengst van € 7 miljoen (die onder bepaalde voorwaarden kan oplopen tot € 7,8 miljoen) is aangewend voor de transfer van Filip Kostic, die € 1,25 miljoen kost. Henk Veldmate heeft vanmiddag tijdens de persconferentie echter verklaard dat Filip Kostic niet de laatste versterking voor komend seizoen zal zijn.

 

Al op 29 maart jl. vertelde hij aan het Dagblad van het Noorden dat de club er graag een tweede keeper, een rechtsback, een allround middenvelder, (bij een vertrek van Tadic) spelers voor aan de zijkant voorin en een centrale verdediger bij wil hebben. Hij voegde er toen aan toe dat de mogelijkheden voor het aantrekken van nieuwe spelers afhankelijk is van het welslagen van de transfer van Tadic naar Twente en van de situatie van de twee huurlingen, Danny Holla en Femi.

 

Wij denken dat de prioriteit ligt bij het aantrekken van een rechtsback en een rechter flankaanvaller. Het zou heel goed kunnen dat de vacature voor een tweede keeper intern wordt opgevuld in de persoon van Leonard Nienhuis (al vinden wij Stefan van der Lei een betere keeper). Mocht FC Groningen erin slagen Femi en/of Holla te slijten, dan zou er vervolgens ruimte ontstaan voor een centrale verdediger.

 

Femi startte gisteren overigens op de bank van zijn Brøndby IF, dat teleurstellend met 1-1 gelijkspeelde tegen hekkensluiter HB Køge. De Nigeriaan, die Mike Jensen en Mikkel Thygesen vóór zich moet dulden als controlerende middenvelder, viel in de 64e minuut bij een stand van 1-1 in. In de wedstrijden die Brøndby IF na de winterstop heeft gespeeld startte Ajilore alleen in de voorlaatste wedstrijd in de basis. Gisteravond na de wedstrijd tegen HB Køge verklaarde trainer Aurelijus 'Auri' Skarbalius op de clubsite van Brøndby dat er veel verbeterd moet worden aan zijn team. We zijn benieuwd of dit zal betekenen dat Femi meer speeltijd zal worden gegund, zodat hij zich in de kijker kan spelen - de enige manier om een transfer af te dwingen.

 

Camilo Mayada van het Uruguayaanse Danubio is in onze ogen nog steeds een interessante optie voor FC Groningen om als rechter aanvallende middenvelder gecontracteerd te worden. Rond Mayada hangt momenteel een mistgordijn. Hij was een vaste waarde in de basis van zijn ploeg, maar moest de laatste twee weken vanaf de tribune toekijken. Urugol schrijft daarover dat er twee verhalen de ronde doen: sommigen beweren dat Camilo last van zijn maag heeft; anderen houden het op een technische beslissing van zijn trainer, Daniel Sánchez.

 

De trainers van Femi en Mayada: links Auri Skarbalius, rechts Daniel Sánchez

 

Wij houden de ontwikkelingen rond Camilo Mayada nauwlettend in de gaten!

 

 

Relevant artikel:

 

29-03-2012 Henk Veldmate: toekomst van Tadic, Femi en Holla van invloed op nieuwe aankopen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.